ECC 2016

Nederland in 2016 met twee teams Europa in

Nederland in 2016 met twee teams Europa in

Nederland mag in 2016 met twee teams deelnemen aan de European Champions Cup, het nieuwe sterke Europese clubtoernooi. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam verdienden deze week voor Nederland twee van de acht startbewijzen.

Vlak voor de start van de Europa Cup-toernooien maakte de Europese honkbalbond CEB de plannen bekend voor een nieuwe opzet van de Europese clubtoernooien. Eén van die plannen behelst een nieuw Europees clubtoernooi, waarbij de acht sterkste teams van Europa direct strijden om de Europese clubtitel.

Tijdens de Europa Cup-toernooien, die op dit moment in Rotterdam en Parijs worden gehouden, konden de twaalf deelnemers met een plaats bij de beste vier een startbewijs voor hun team voor deze vernieuwde European Champions Cup van volgend jaar verdienen.

Nederland

Curaçao Neptunus bleef tijdens het Europa Cup-toernooi als enige ploeg tot dusver ongeslagen en verdiende daarmee als één van de eerste teams een startbewijs. L&D Amsterdam haalde voor Nederland eveneens een startbewijs binnen. De Nederlandse kampioen en de winnaar van de reguliere competitie mogen daardoor opnieuw komend jaar Nederland in Europa vertegenwoordigen.

Evenals Nederland krijgen volgend jaar ook Italië en Duitsland twee startbewijzen. ASD Rimini werd gisteren in Rotterdam door Curaçao Neptunus uitgeschakeld, maar eindigde met een derde plaats nog wel binnen de top 4. In Parijs speelt Bologna later vandaag om de eerste plaats tegen L&D Amsterdam.

Duits succes

Solingen Alligators (in Parijs) en Heidenheim Heideköpfe (in Rotterdam) zorgden voor een groot Duits succes. Beide teams wonnen afgelopen week twee van hun vijf wedstrijden en eindigden op de vierde plaats en verdienden daarmee samen ook twee startbewijzen voor Duitsland.

De andere startbewijzen zijn voor Tsjechië en San Marino. Voor Tsjechië plaatste Draci Brno zich verrassend voor de Europa Cup-finale in Rotterdam. Europese clubtitelverdediger T&A San Marino werd gisteren door Amsterdam en Bologna uitgeschakeld en eindigde in Parijs op een derde plaats.

Voordat volgend jaar de vernieuwede European Champions Cup van start gaat, wordt dit toernooi later dit jaar eerst nog in de huidige vorm gespeeld. Dan spelen de twee winnaars van de Europa Cup-finales in Rotterdam en Parijs tegen elkaar om de Europese clubtitel.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016