Honkbal

WBSC geeft presentatie voor Tokyo 2020

WBSC geeft presentatie voor Tokyo 2020

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag in Tokyo zijn presentatie gegeven om in aanmerking te komen voor terugkeer op de Olympische Spelen van 2020. In de Japanse hoofstad gaven vandaag delegaties van acht verschillende internationale sportbonden een presentatie.

Het Japanse organisatiecomité Tokyo 2020 maakte maandag 22 juni een shortlist bekend met acht internationale sportbonden, waarvan hun sporten nog in aamerking komen voor een eenmalige opname op het Olympisch programma.

Tijdens interview sessies van het Additional Event Programme Panel kregen deze federaties vandaag in de Japanse hoofdstad Tokyo de kans om hun uitgewerkte voorstel te presenteren.

Japanse honkballegende

De zevenkoppige delegatie van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) mocht vanochtend als eerste aantreden voor de Japanse keuzecommissie. Hierna volgden achtereenvolgens ook de internationale bonden voor bowling (WB), karate (WKF), rollersports (FIRS), klimsport (IFSC), squash (WSF), surfen (ISA) en wushu (IWUF).

Bij de presentatie van de WBSC waren als speciale gasten aanwezig Katsuhiko Kumazaki, commissioner van de Nippon Professional Baseball en de Japanse honkballegende Sadaharu Oh. Hij sprak als voorzitter van de World Children Baseball Fair. Eén van de belangrijke criteria voor opname op het Olympische programma in 2020 is de aantrekkingskracht van de sport op de jeugd.

Aanbeveling

De delegatie bestond verder uit bestuursleden van de WBSC. Naast de Italiaanse WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari waren dat Taeko Utsugi (bestuurslid), tevens vice-voorzitter van de Japan Softball Association, Beng Choo Low (secretaris-generaal), Dale McMann (vice-voorzitter softbal) en de Venezolaanse voormalig Olympisch softbalster Maria Soto (bestuurslid).

De WBSC presenteerde vandaag het officiele uitgewerkte voorstel om honkbal en softbal voor het eerst sinds 2008 terug te krijgen op de Zomer Spelen. Honkbal en softbal worden algemeen gezien als de grote favorieten. Op woensdag 30 september doet het organisatiecomité Tokyo 2020 een aanbeveling aan het IOC.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal