De Nederlandse ploeg die in 2001 de Europese titel veroverde.

EK 2019

EK 2018 toegewezen aan Duitsland

EK 2018 toegewezen aan Duitsland

De Nederlandse ploeg die in 2001 de Europese titel veroverde.

De Nederlandse ploeg die in 2001 de Europese titel veroverde.

Een week nadat Hoofddorp is gepresenteerd als gastheer voor het Europees kampioenschap van 2016 heeft de Europese honkbalbond CEB vandaag bekendgemaakt dat de organisatie voor 2018 is toegewezen aan de Duitse steden Bonn en Solingen.

Het besluit voor toewijzing werd door de Europese honkbalbond CEB al afgelopen weekeinde genomen tijdens een bijeenkomst van het bestuur in het Kroatische Zagreb.

Vijf keer eerder was een Duitse stad gastheer van het Europees kampioenschap. De eerste keer in 1957. Hierna werden ook de Europese kampioenschappen in 1969, 2001, 2010 en 2014 gehouden. Vorig jaar was het Duitse Regensburg gastheer van wedstrijden uit de eerste ronde van het Europees kampioenschap.

Historische nederlaag

Het Duitse Bonn en Solingen waren, samen met Keulen, ook in 2001 al eens gastheer. In dat jaar leed Nederland een historische 3-4 nederlaag tegen Rusland in de eerste ronde. Datzelfde Rusland versperde later Italië de weg naar de finale. In de eindstrijd bleek Nederland wel te sterk: 4-0.

Zeventien jaar na die zeventiende Europese titel voor Oranje keert het Europees kampioenschap weer terug naar de twee steden uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die op een klein uur rijden van elkaar liggen. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van de Bundesliga-clubs Bonn Capitals en Solingen Alligators. Bonn was in 2009 ook gastheer van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 18 jaar.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2019