ECC 2016

Nieuwe regeling voor buitenlandse spelers van kracht

Nieuwe regeling voor buitenlandse spelers van kracht

De Europese honkbalbond CEB heeft afgelopen weekeinde een nieuw voorstel aangenomen voor het opstellen van spelers met een buitenlands paspoort tijdens Europese clubtoernooien.

In mei van dit jaar werden de plannen voor de gewijzigde buitenlandersregel al door de CEB gepresenteerd. Door het nieuwe voorstel kunnen teams tijdens Europese clubtoernooien straks honkballers met een Europees paspoort zonder beperkingen op het roster opnemen.

Tot dusver werd een speler als buitenlander gezien, als hij een paspoort had uit een ander land dan het land waar zijn club vandaan kwam. Hierdoor werd bijvoorbeeld Benjamin Dille, vorige week nog de Meest Waardevolle Speler van de Holland Series, door zijn Belgische paspoort door de CEB gezien als buitenlandse speler voor Curaçao Neptunus.

European Champions

Daar is nu verandering ingekomen. De voorgestelde nieuwe regeling werd afgelopen weekeinde tijdens de bijeenkomst van het CEB-bestuur in het Kroatische Zagreb officieel goedgekeurd en gaat van kracht met ingang van 1 januari 2016. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam kunnen hier gebruik van maken tijdens de European Champions Cup van volgend jaar.

Met deze wijziging volgt de CEB de regeling die al door veel nationale honkbalbonden wordt gehanteerd voor de nationale competities. Zo mogen clubs in de hoofdklasse onbeperkt spelers met een Europees paspoort opstellen, maar maximaal drie spelers met een ander dan een Europees paspoort. Het maximale aantal van drie buitenlandse, niet Europese, spelers blijft ook door de CEB wel gehandhaafd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016