Openingsceremonie tijdens het WK vrouwenhonkbal in 2014.

Honkbal

WK vrouwen in september 2016 in Gijang-gun

WK vrouwen in september 2016 in Gijang-gun

Openingsceremonie tijdens het WK vrouwenhonkbal in 2014.

Openingsceremonie tijdens het WK vrouwenhonkbal in 2014.
Foto: © WBSC

Het zevende wereldkampioenschap vrouwenhonkbal wordt volgend jaar gespeeld in Gijang-gun. In deze Zuid-Koreaanse plaats verdedigt viervoudig wereldkampioen Japan van 3 tot en met 11 september zijn titel. Voor Nederland kan dit het vierde WK worden waar een nationaal team aan deelneemt.

Zuid-Korea kreeg vorig jaar augustus al van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) de organisatie voor het WK toegewezen. Vandaag maakte de WBSC bekend dat de wedstrijden van zaterdag 3 tot en met zondag 11 september worden gespeeld in Gijang-gun, onderdeel van de Zuid-Koreaanse stad Busan.

Het is voor het eerst dat het wereldkampioenschap vrouwenhonkbal in Zuid-Korea werd gehouden en nog maar de derde keer ooit dat er een wereldkampioenschap honkbal in Zuid-Korea wordt gehouden na het WK honkbal in 1982 en het WK 18U in 2012.

Recordaantal

Eerdere edities van het WK vrouwenhonkbal vonden plaats in Canada, Chinese Taipei, Japan en Venezuela. Tijdens de zevende editie van het WK wordt het deelnemersveld verhoogd naar een recordaantal van twaalf deelnemers. Europa krijgt in ieder geval één startbewijs voor het WK in Gijang-gun, dat samenvalt met de opening van de nieuwe Koreaanse Baseball Hall of Fame en Museum.

De overige deelnemers komen uit het Amerikaanse continent (4), Aziatische continent (4) en Oceanië (1). De WBSC geeft daarnaast aan twee extra landen een wild card. Nederland nam sinds 2010 tijdens drie edities op rij deel aan het wereldkampioenschap. Vorig jaar eindigde Nederland in het Japanse Miyazaki op een achtste en laatste plaats.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal