ECC 2016

Start European Champions Cup op 31 mei

Start European Champions Cup op 31 mei

Curaçao Neptunus krijgt vanaf dinsdag 31 mei de kans om zijn Europese clubtitel te verdedigen. De speellocatie wordt door de Europese honkbalbond CEB op een later moment bepaald. Zowel Rotterdam als Rimini hebben interesse in de organisatie.

De Europese bond heeft vandaag de speeldata bekendgemaakt voor de Europese toernooien in 2016. Eerder werd al bekend dat het Europees kampioenschap voor nationale teams van 9 tot en met 18 september in Hoofddorp wordt gehouden.

De European Champions Cup staat op het programma voor dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni. Aan dit nieuwe Europese clubtoernooi doen namens Nederland Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam mee. Neptunus kwalificeerde zich voor de ECC met de landstitel. Eerder plaatste Amsterdam zich al, nadat de Amsterdamse honkballers de reguliere competitie hadden gewonnen.

Startbewijzen

Beide teams verdienden twee startbewijzen voor Nederland tijdens de Europa Cup-toernooien in juni van dit jaar. Ook Italië en Duitsland sleepten tijdens die toernooien twee startplaatsen in de wacht. Het deelnemersveld wordt volgend jaar gecompleteerd door een team van Tsjechië en door T&A San Marino.

Met de samenvoeging van onder meer twee clubs uit de Nederlandse hoofdklasse en drie clubs uit de Italian Baseball League wordt de European Champions Cup het sterkste Europese clubtoernooi ooit. Curaçao Neptunus is titelverdediger. De Rotterdamse honkballers versloegen afgelopen augustus in de European Champions Cup, oude stijl, het Italiaanse Fortitudo Bologna.

Organisatie

De organisatie van het prestigieuze toernooi wordt op een later moment nog door de CEB aan een club toegewezen. Rimini, die dit jaar de landstitel veroverde in Italië en de Nederlandse kampioen Curaçao Neptunus hebben laten weten te overwegen om zich kandidaat te stellen.

Gelijktijdig met de European Champions Cup wordt de CEB Cup gehouden. Tijdens dat B-toernooi wordt gespeeld om promotie naar de European Champions Cup. In juni volgen de Federations Cup (C-poule) en de Federations Cup Qualifier.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016