Japan en de Verenigde Staten keren in 2016 terug in Haarlem.

HHW 2016

Japan en Team USA in 2016 naar Honkbal Week

Japan en Team USA in 2016 naar Honkbal Week

Japan en de Verenigde Staten keren in 2016 terug in Haarlem.

Japan en de Verenigde Staten keren in 2016 terug in Haarlem.
Foto: © Rob Jelsma

Wereldranglijst aanvoerder Japan en een nationaal team van de Verenigde Staten nemen volgend jaar deel aan de Haarlemse Honkbalweek, die met ingang van 2016 verder gaat onder de naam Honkbal Week Haarlem. De organisatie presenteerde vandaag naast de eerste deelnemers en de nieuwe naam ook een nieuw logo.

De Amerikaanse honkballers verdedigen volgend jaar hun titel in het Haarlemse Pim Mulierstadion. In 2014 werd Team USA voor de vijfde keer winnaar van de Haarlemse Honkbalweek. In de eindstrijd werd met 6-3 gewonnen van Japan, dat evenals de Amerikanen de uitnodiging voor de 28e editie van de Haarlemse Honkbalweek inmiddels heeft geaccepteerd.

De Verenigde Staten hebben laten weten volgend jaar een selectieteam van de National Junior College Athletic Association (NJCAA) naar Haarlem te sturen. Behalve Nederland, Japan en de Verenigde Staten wil de organisatie nog drie deelnemers aan het evenement toevoegen. Hiervoor hebben Australië, Chinese Taipei, de Dominicaanse Republiek, Italië en Puerto Rico een uitnodiging ontvangen.

Curaçao

Afwezig in dit rijtje is Curaçao. Recent is de honk- en softbalbond KNBSB een samenwerking met Curaçao aangegaan om deelname van Curaçao aan toernooien in Nederland mogelijk te maken. Tijdens het World Port Tournament was het nationale team van Curaçao wel aanwezig. De Honkbal Week Haarlem wordt volgend jaar gehouden van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli.

301015_logo_honkbal_week_haarlem

Chinese Taipei is de voornaamste kandidaat om aan de 28e editie deel te nemen. De Taiwanese ploeg nam al elf keer eerder deel aan de Haarlemse Honkbalweek. Voor een Dominicaans team zou het de eerste keer zijn. Italië, Puerto Rico en Australië waren eveneens al eerder deelnemer aan het toernooi in Haarlem.
Italië in 1968, 1972, 2000 en 2004. De laatste twee keer eindigden de Italiaanse honkballers op een vijfde en voorlaatste plaats. De kans dat Italië ook daadwerkelijk naar Haarlem komt, lijkt klein. De Italiaanse competitie begint in juli net aan de tweede ronde.

Logo

Puerto Rico was eveneens eerder al in Haarlem aanwezig in 1992 en 2012. Drie jaar geleden werd het team nog verliezend finalist. Australië nam driemaal eerder deel aan de Haarlemse Honkbalweek. In 1978 en 1992 eindigde de nationale ploeg op een laatste plaats. In 1998 werd de finale verloren van Cuba.

Behalve informatie over het deelnemersveld werd vandaag tijdens een bijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Haarlem door toernooivoorzitter Frits Mulder ook het nieuwe logo gepresenteerd. Het logo staat symbool voor dynamiek en innovatie.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016