ECC 2016

Rimini gastheer voor European Champions Cup

Rimini gastheer voor European Champions Cup

Rimini is door de Europese honkbalbond aangewezen als gastheer van de eerste European Champions Cup nieuwe stijl. Dit heeft de CEB besloten tijdens een bijeenkomst in Barcelona. De club van de Italiaanse landskampion moet dan wel overeenstemming bereiken met San Marino over een samenwerking.

Voor de organisatie van de European Champions Cup hadden onder meer Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zich aangeboden. De Europese honkbalbond CEB heeft echter besloten om het Europese clubtoernooi toe te wijzen aan een Italiaanse club. Eerder wees de CEB het Europees kampioenschap al wel aan Nederland toe.

Voor de European Champions Cup is nu Rimini als organisator aangewezen. Het toernooi wordt gehouden van dinsdag 31 mei tot en met zondag 5 juni. Aan het toernooi doen twee Italiaanse teams mee, twee uit Duitsland, één uit Tsjechië en T&A San Marino. Nederland wordt vertegenwoordigd door Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam.

Constructie

De Italiaanse landskampioen Rimini had in eerste instantie in zijn plannen voor de organisatie het stadion in de nabijgelegen Italiaanse stad Riccione opgenomen als tweede speellocatie naast hun eigen Stadio dei Pirati. Dit veld van de lokale club uit de Serie B Federale voldeed volgens de CEB echter niet aan de eisen. De Europese bond heeft nu Rimini de kans gegeven om het toernooi samen met T&A San Marino te organiseren.

Door die constructie kan het Stadio di Baseball di Serravalle als tweede speellocatie worden gebruikt. Deze accommodatie, de thuisbasis van T&A San Marino in Serravalle, was ook in 2012 al het decor voor het Europese clubtoernooi. Mochten Rimini en San Marino niet tot een overeenstemming komen, dan wordt de European Champions Cup toegewezen aan het Duitse Regensburg.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016