EK 2016

Wedstrijden EK honkbal ook in Nieuw-Vennep

Wedstrijden EK honkbal ook in Nieuw-Vennep

120216_logo_ek_honkbalNaast Hoofddorp is ook Nieuw-Vennep aangewezen als speellocatie van het Europees kampioenschap. Dat heeft Paddy Roomer vandaag namens het organisatiecomité tijdens een presentatie in Hoofddorp bekendgemaakt.

De CEB is gisteren voor vier dagen neergestreken in Hoofddorp. In het Hotel Courtyard wordt morgen het congres van de Europese honkbalbond gehouden. Tijdens die bijeenkomst worden onder meer de jaarlijkse prijzen uitgereikt en worden een aantal statuten gewijzigd.

In de aanloop naar het congres werd vandaag in het Hotel Courtyard onder meer een presentatie gegeven over de plannen rondom het Europees kampioenschap, dat van 9 tot en met 16 september wordt gehouden. Daarvoor werd door de CEB eerder al Hoofddorp als gastheer aangewezen.

Capaciteit

Vandaag werd bekendgemaakt dat een deel van de wedstrijden ook wordt gespeeld in Nieuw-Vennep, dat evenals Hoofddorp deel uitmaakt van de gemeente Haarlemmermeer. De accommodatie van Vennep Flyers, dat aankomend seizoen debuteert in de tweede klasse, wordt elke dag gebruikt voor één wedstrijd. Daarnaast wordt de capaciteit van het stadion van Pioniers uitgebreid om plaats te kunnen bieden voor drieduizend toeschouwers. Er zal daarnaast in Hoofddorp ruimte zijn voor vijfhonderd VIP-gasten.

In de eerste ronde van het Europees kampioenschap speelt titelverdediger Nederland in poule A achtereenvolgens tegen Groot-Brittannië (vrijdag 9 september), Duitsland (zaterdag 10 september), Rusland (zondag 11 september), Tsjechië (maandag 12 september) en Zweden (dinsdag 13 september).

Onzeker

In poule B zijn Italië, Spanje, Frankrijk, België, Griekenland en Kroatië ingedeeld. De deelname van de Griekse honkballers was tot deze week nog onzeker. De Griekse honkbalbond had lang niet voldoende geld om een team af te kunnen vaardigen naar het Europees kampioenschap.
Het Griekse honkbal verkeert momenteel in zwaar weer. Twee jaar geleden besloot de regering de honkbalbond onder te brengen bij de gymnastiekbond, die vervolgens weigerde de honkballers met hun schulden op te nemen. Dat leidde er uiteindelijk toe dat er in 2015 in Griekenland zelfs geen officiële honkbalcompetitie kon worden gespeeld.

Door middel van een crowd funding-actie is nu alsnog voldoende geld opgehaald om deelname aan het EK honkbal in september veilig te kunnen stellen. Daarvoor is de afgelopen weken ruim drieduizend dollar ingezameld. Hierop is de Italiaan Mauro Mazzotti aangesteld als de nieuwe manager. Mazzotti stond eerder aan het roer van het Spaanse nationale team tijdens de laatste drie edities van het Europees kampioenschap. Ook was hij manager van Spanje tijdens de World Baseball Classic van 2013.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016