Nick Urbanus voor Nederland in actie in de wedstrijd tegen Duitsland.

FIBT 2016

Nederland verdedigt titel in Sénart

Nederland verdedigt titel in Sénart

Nick Urbanus voor Nederland in actie in de wedstrijd tegen Duitsland.

Nick Urbanus voor Nederland in actie in de wedstrijd tegen Duitsland.
Foto: © Rob Jelsma

Het Nederlands Koninkrijksteam is deze zomer definitief één van de deelnemers aan het France International Baseball Tournament. De Franse honkbalbond heeft vandaag het deelnemersveld bekendgemaakt van het toernooi in Sénart, dat is gesanctioneerd door de World Baseball Softball Confederation.

Voor het Nederlands Koninkrijksteam geldt het France International Baseball Tournament, dat ook wel de Yoshida Baseball Challenge wordt genoemd, opnieuw als voorbereiding op het Europees kampioenschap. Twee jaar geleden werd Oranje nog winnaar van het toernooi door in de finale Frankrijk met 2-3 te verslaan. Ruim een week later heroverde Nederland in Tsjechië de Europese titel.

De tweede editie van het France International Baseball Tournament wordt gehouden van 31 augustus tot en met 4 september. In december werd al duidelijk dat Nederland één van de voornaamste kandidaten was om naast Frankrijk opnieuw aan het toernooi deel te nemen. Die deelname heeft de Fédération Française de Baseball et de Softball vandaag kunnen bevestigen.

International Stars

Om zijn titel te verdedigen, treft het Nederlands Koninkrijksteam deze zomer in Sénart onder meer ook de nationale teams van Frankrijk en Duitsland. Beide landen gebruiken het toernooi eveneens als voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat in september in Hoofddorp wordt gehouden.

De vierde deelnemer aan het France International Baseball Tournament wordt een internationaal All Star Team. Deze International Stars worden gevormd door voormalig profhonkballers, die momenteel actief zijn in de verschillende Europese competities. Dat team werd eerder al eens kampioen van de Prague Baseball Week in 2013 en 2014. Tijdens de afgelopen editie van het toernooi in Praag werd het internationale team onder leiding van manager Ty Eriksen, met onder meer de Nederlandse honkballers Rick van Dijck en Kevin Faries, tweede.

Japan

Tijdens de tweede editie ontbreekt ditmaal een team uit Japan, dat er niet in is geslaagd een selectie af te kunnen vaardigen. Het toernooi is vernoemd naar de voormalige Japanse profhonkballer Yoshio Yoshida, die tussen 1989 en 1995 woonachtig was in Parijs en in die periode manager was van het Franse nationale team. Om die reden was twee jaar geleden wel een Japans team afgereisd naar Sénart.

Begin maart wordt het wedstrijdschema van het France International Baseball Tournament bekendgemaakt. Na afloop van de Yoshida Challenge reist de Nederlandse selectie terug naar Nederland waar de selectie op vrijdag 9 september het EK start tegen Groot-Brittannië. Een dag later staat Nederland in de tweede wedstrijd opnieuw tegenover Duitsland.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in FIBT 2016