Honkbal

Deelnemers aan WK vrouwenhonkbal bekend

Deelnemers aan WK vrouwenhonkbal bekend

220216_logo_wk_vrouwen_honkbalDe World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag de deelnemers bekendgemaakt aan de zevende editie van het wereldkampioenschap honkbal voor vrouwen. Twaalf landen, waaronder Nederland en debutant Pakistan, nemen van 3 tot en met 11 september deel aan het WK in Zuid-Korea.

De Nederlandse ploeg keert voor de vierde keer op rij terug op het mondiale podium. Oranje is het enige Europese team op het wereldkampioenschap, dat wordt gehouden in Gijang (Zuid-Korea). Nederland wist tijdens de afgelopen drie edities alleen eenmaal te winnen van Cuba. Dat gebeurde in 2012 in de wedstrijd om de zevende en achtste plaats.

De wedstrijden van het WK worden van zaterdag 3 tot en met zondag 11 september gespeeld in de Zuid-Koreaanse steden Busan Metropolitan City en Gijang-gun County. Het wordt de derde keer ooit dat er een wereldkampioenschap honkbal in Zuid-Korea wordt gehouden na het WK honkbal in 1982 en het WK 18U in 2012.

Uitgebreid

Waar tijdens het WK van 2014 in het Japanse Miyazaki nog acht landen deelnamen aan het WK is dat aantal dit jaar uitgebreid naar twaalf. Zes van die teams komen uit Azië, waaronder wereldranglijstaanvoerder Japan en gastheer Zuid-Korea. Viervoudig wereldkampioen Japan verdedigt in Gijang de titel. De andere vier Aziatische deelnemers zijn Hong Kong, India en debutant Pakistan.

Uit het Amerikaanse continent komen vier deelnemers: Canada, Cuba, Venezuela en de Verenigde Staten, de huidige nummer twee van de wereld. Australië, nummer drie op de wereldranglijst, vertegenwoordigt het continent Oceanië.

Wildcard

De nationale teams van India en Pakistan hebben van de WBSC een wildcard ontvangen om aan het toernooi deel te nemen. Gastheer Zuid-Korea en Cuba keren voor het eerst sinds 2010 terug op het WK. Voor India wordt het de eerste deelname sinds 2008. Chinese Taipei, twee jaar geleden nog vijfde, ontbreekt voor het eerst op het WK.

Naast het deelnemersveld heeft de World Baseball Softball Confederation vandaag ook het logo voor het toernooi gepresenteerd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal