Nederland verdedigt in Sénart zijn titel.

FIBT 2016

Nederlands team start tegen Duitsland

Nederlands team start tegen Duitsland

Nederland verdedigt in Sénart zijn titel.

Nederland verdedigt in Sénart zijn titel.
Foto: © Rob Jelsma

Het Nederlands Koninkrijksteam start de tweede editie van het France International Baseball Tournament donderdag 1 september met een wedstrijd tegen de nationale ploeg van Duitsland. De finale van het Franse invitatietoernooi in Sénart wordt op zondag 4 september gespeeld.

Vorige maand maakte de Fédération Française de Baseball et Softball de vier deelnemers bekend aan de tweede editie van de ‘Yoshida Challenge’. Gastheer Frankrijk opent het toernooi op woensdag 31 augustus tegen Duitsland. Evenals Nederland gebruiken ook deze twee nationale ploegen het toernooi als voorbereiding op het Europees kampioenschap, later die maand in Hoofddorp.

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam gaan donderdagmiddag 1 september om 14.00 uur in Sénart van start tegen Duitsland. Dat is negen dagen voordat beide teams op de tweede dag van het EK op het veld van Vaessen Pioniers elkaar opnieuw treffen. Vrijdag 2 september speelt Oranje eveneens in de middag in het Stade des Templiers tegen International Stars, een internationale selectie met honkballers uit verschillende Europese competities.

Verliezend finalist

Nederland sluit de eerste ronde op zaterdag 3 september af met een avondwedstrijd tegen de Franse gastheer, de verliezend finalist van twee jaar geleden. Twee jaar geleden verloor Nederland tijdens de groepswedstrijden van de eerste editie nog met 12-8 van Frankrijk, de eerste winst van de Franse honkballers op Oranje sinds 1937.

Zondag 4 september spelen in de ochtend de nummers drie en vier om de derde en vierde plaats. In de middag strijden de twee beste teams om de toernooiwinst. Het Nederlands Koninrijksteam verdedigt in Sénart, nabij de Franse hoofdstad Parijs, de titel. Het France International Baseball Tournament is voor de tweede keer op rij gesanctioneerd door de World Baseball Softball Confederation.

Programma

Woensdag 31 augustus 2016
15.00 uur: Duitsland – Frankrijk

Donderdag 1 september 2016
14.00 uur: Nederland – Duitsland
19.00 uur: Frankrijk – International Stars

Vrijdag 2 september 2016
14.00 uur: International Stars – Nederland
19.00 uur: Frankrijk – Duitsland

Zaterdag 3 september 2016
14.00 uur: Duitsland – International Stars
19.00 uur: Nederland – Frankrijk

Zondag 4 september 2016:
11.00 uur: nummer 3 – nummer 4
15.00 uur: nummer 1 – nummer 2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in FIBT 2016