Shurendell Mujica in actie tijdens de Haarlemse Honkbalweek.

HHW 2016

Curaçao start voorbereiding op Honkbal Week Haarlem

Curaçao start voorbereiding op Honkbal Week Haarlem

Shurendell Mujica in actie tijdens de Haarlemse Honkbalweek.

Shurendell Mujica in actie tijdens de Haarlemse Honkbalweek.
Foto: © Rob Jelsma

Het nationale team van Curaçao begint deze maand de voorbereiding op de 28e editie van de Honkbalweek Haarlem. Manager Raymond van Gurp heeft 37 spelers geselecteerd waarmee hij in de komende maanden twee keer per week gaat trainen.

Manager Raymond van Gurp start woensdag 23 maart met de eerste centrale training in het Tio Dauo Ballpark. Uiteindelijk moet de 37-hoofdige selectie voor de Honkbal Week Haarlem, dat van 15 tot en met 24 juli wordt gehouden, worden teruggebracht tot 24 spelers. In 2008 nam voor het laatste een team van Curaçao, toen spelend onder de naam Dutch Caribbean Team, deel aan het Haarlemse toernooi.

Hofleverancier van de voorselectie van Curaçao is Sta. Maria Pirates, het team waar Raymond van Gurp tevens de manager van is. Deze club vaardigt maar liefst zeventien spelers af. De overige spelers komen van Wild Cats (10), Royal Scorpions (4), Sta. Rosa Indians (2), Royal Scorpions (2), Groot Kwartier Stars en Marchena Braves.

Nederlands Koninkrijksteam

Korte stop Shurendell Mujica (Wild Cats) keert in juli terug naar het Haarlemse Pim Mulierstadion. Tijdens de vorige editie kwam hij twee jaar geleden nog uit voor het Nederlands team. Hij is één van de spelers uit de voorselectie van Curaçao, die eerder al uitkwamen voor een Nederlands Koninkrijksteam.

Mujica maakte met pitcher Entwin Regina (Sta. Maria Pirates) en buitenvelder Dennis Gustina (Sta. Maria Pirates) bovendien deel uit van het Nederlands Koninrijksteam tijdens het wereldkampioenschap in 2014 voor spelers onder de 21 jaar.
Jonathan Balentina (Sta. Maria Pirates) was pitcher voor het Nederlands team tijdens de World Baseball Classic van 2013. Ook maakte hij deel uit van de voorselectie van het Nederlands Koninkrijksteam voor de Premier 12.

Voorselectie Curaçao

Pichers (14):
Rodienne Albertus (Sta. Maria Pirates), Sherwenne Antersijn (Royal Scorpions), Jonathan Balentina (Sta. Maria Pirates), Roderick Eustatius (Sta. Maria Pirates), Claycandy Hariquez (Sta. Maria Pirates), Raydel Isabella (Sta. Maria Pirates), Ramses Jamanika (Sta. Rosa Indians), Orsen Josephina (Wild Cats), Ruderly Manuel (Wild Cats), Richenne Martina (Royal Scorpions), Evenon Martis (Sta. Maria Pirates), Carol De Palm (Wild Cats), Entwin Regina (Sta. Maria Pirates) en Johan Rifaela (Sta. Maria Pirates).

Catchers (4):
Ramiro Balentina (Sta. Maria Pirates), Reangelo Beaumont (Wild Cats), Sevard Seferina (Sta. Maria Pirates) en Ulrich Snijders (Sta. Maria Pirates).

Binnenvelders (11):
Simmons Andley (Wild Cats); Johannes Gregorius (Sta. Maria Pirates); Raywendley van Gurp (Sta. Maria Pirates); Ryan Ilario (Royal Scorpions); Rhiency Imperator (Royal Scorpions); Ardley Jansen (Wild Cats); Sorick Liberia (Sta. Rosa Indians); Edinho Meyer (Royal Scorpions); Shurendell Mujica (Wild Cats); Kelvin Silvanie (Sta. Maria Pirates) en Rupert Ustacia (Royal Scorpions).

Buitenvelders (8):
Quincy Ascencion (Sta. Maria Pirates), Roderick Bernadina  (Wild Cats), Levi Carolus (Wild Cats), Rojean Cleofa (Wild Cats), Gurtney Doran  (Sta. Maria Pirates), Reyhan Fecunda (Gr. Kwartier Stars), Dennis Gustina (Sta. Maria Pirates) en Luis Veloz (Marchena Braves).

Technische staf:
Raymond van Gurp (Sta. Maria Pirates) – manager
Ramsey Betorina (Sta. Maria Pirates) – assistent-coach
Sendley Reina (Sta. Rosa Indians) – assistent-coach
Richard Obispo (Sta. Maria Pirates) – assistent-coach
Sigmund Thodé (Gr. Kwartier Stars) – assistent-coach

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016