Het Pim Mulierstadion is opnieuw het decor van de Haarlemse Honkbalweek.

HHW 2016

Nederland start Honkbal Week Haarlem tegen Curaçao

Nederland start Honkbal Week Haarlem tegen Curaçao

Het Pim Mulierstadion is opnieuw het decor van de Haarlemse Honkbalweek.

Het Pim Mulierstadion is opnieuw het decor van de Haarlemse Honkbalweek.
Foto: © Rob Jelsma

Het organisatiecomité van de Honkbal Week Haarlem heeft vandaag het wedstrijdprogramma voor de 28e editie bekendgemaakt. Het Nederlands honkbalteam start het tweejaarlijkse toernooi in Haarlem op zaterdagavond 16 juli met een wedstrijd tegen Curaçao.

De Haarlemse Honkbalweek gaat op vrijdag 15 juli van start met vijf teams. Hoewel de organisatie de wens had voor een deelnemersveld van zes ploegen, is het niet gelukt een zesde team te strikken voor de 28e editie van het Haarlemse toernooi.

Curaçao en Japan openen vrijdagavond om 19.00 uur de Haarlem Honkbal Week als deze twee teams beginnen aan hun eerste wedstrijd in het Pim Mulierstadion. Het Nederlands team komt een dag later voor het eerst in actie in de wedstrijd tegen de nationale ploeg van Curaçao.

Plaatsingswedstrijden

Na de wedstrijd tegen Curaçao wordt door Oranje achtereenvolgens tegen Chinese Taipei (17 juli), Japan (19 juli) en Australië (20 juli) gespeeld. Vanaf donderdag 21 juli gaan de plaatsingswedstrijden van start, waarbij alle teams nog zicht houden op een plaats in de finale op zondag 24 juli.

Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli worden elke dag wedstrijden gespeeld om 14.00 en 19.00 uur. Op vrijdag 15 en maandag 18 juli staat er alleen een avondwedstrijd gepland. Bekijk het volledige wedstrijdschema via onderstaande afbeelding.

210316_wedstrijdschema_hhw_klein

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016