Kalian Sams

Honkbal

Kalian Sams weg bij Mexicaanse Triple A-club

Kalian Sams weg bij Mexicaanse Triple A-club

Kalian Sams

Kalian Sams

Het verblijf van profhonkballer Kalian Sams bij Delfines de Ciudad del Carmen is beperkt gebleven tot een kleine maand. De Mexicaanse club heeft gisteren het contract met de 29-jarige Haagse honkballer verbroken. Sams sloeg in dienst van de Triple A-club Delfines de Ciudad del Carmen zeven honkslagen in evenzoveel wedstrijden.

Afgelopen januari bereikte Sams een overeenkomst met Delfines de Ciudad del Carmen, dat uitkomt in de Liga Mexicana de Béisbol. Op donderdag 17 maart meldde hij zich bij zijn nieuwe werkgever. Lang mocht zijn verblijf op het eiland Isla del Carmen in de Mexicaanse staat Campeche niet duren. Al binnen een maand is Sams slachtoffer geworden van de grilligheid van de Mexicaanse honkbalcultuur.

Door teleurstellende resultaten van het team werden diverse veranderingen op het roster doorgevoerd. Zodoende kreeg Sams gisteren te horen dat zijn diensten bij Delfines de Ciudad del Carmen niet langer nodig waren. Ter vervanging van de Nederlandse buitenvelder was even daarvoor voormalig Major Leaguer René Reyes al aangetrokken. De Venezolaan speelde in 2003 en 2004 81 wedstrijden voor Colorado Rockies. Voor Sams was het zijn tweede avontuur in Mexico. Eerder speelde de international al kortstondig voor Algodoneros de Guasave in de Liga Mexicana del Pacífico.

Zesde plaats

Delfines de Ciudad del Carmen heeft drie van zijn eerste acht wedstrijden gewonnen en staat daarmee op een zesde plaats in de Zona Sur van de Liga Mexicana de Béisbol. Sams kwam de afgelopen dagen in zeven duels in actie. In vijf wedstrijden daarvan sloeg hij minimaal één honkslag. Hij debuteerde negen dagen geleden voor zijn nieuwe club met twee hits en één gescoord punt. Ondanks zijn slaggemiddelde van .269 heeft Sams nu toch afscheid moeten nemen van de Mexicaanse Triple A-competitie.

Sams krijgt nu de mogelijkheid om met het Haarlemse Kinheim deze week aan het nieuwe seizoen in de hoofdklasse te beginnen. Maar mogelijk bestaat er ook de kans dat hij terug kan keren bij Québec Capitales. De profclub uit de CanAm League liet eerder dit jaar al weten de Nederlandse honkballer graag terug te hebben. Vorig jaar werd de 29-jarige Sams door Québec Capitales uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en werd hij door de coaches uit de competitie bovendien gekozen tot één van de drie beste buitenvelders van de CanAm League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal