Honkbal

Andruw Jones wil honkbalstadion op Curaçao

Andruw Jones wil honkbalstadion op Curaçao

140416_stadion_muizenbergVoormalig Major Leaguer Andruw Jones heeft gisteravond tijdens de uitzending van RTL Late Night de impressies gepresenteerd van het nieuwe honkbalstadion, dat hij wil laten bouwen op Curaçao. “We willen ervoor zorgen dat kinderen hun droom kunnen najagen”, liet de grootste honkballer van Curaçao in de uitzending weten.

Andruw Jones zette afgelopen februari een punt achter zijn spelersloopbaan, nadat hij door Atlanta Braves was opgenomen in de Hall of Fame van de club. De Major League-organisatie had even daarvoor Jones naar Florida gehaald als gastinstructeur tijdens de afgelopen Spring Training.

Dat pakte goed uit, waarna Atlanta Braves de honkballer van Curaçao bovendien een rol aanbood als special assistant van de organisatie tijdens het seizoen. Maar naast zijn nieuwe rol bij de club waar Jones zijn grootste successen behaalde, wil de tienvoudig Gold Glove-winnaar zich ook gaan inzetten voor de jeugd. Eén van zijn plannen is de renovatie van het Little League-stadion in Muizenberg, momenteel een vervallen honkbalveld.

Investering

Tijdens de uitzending van RTL Late Night presenteerde Jones gisteren kort zijn plannen voor de facelift van het stadion. “Er zijn op Curaçao niet veel faciliteiten. We hebben geen stadion. We hebben wel honkbalvelden, maar die zijn niet in goede staat”, aldus Jones. Met het nieuwe stadion moet daar verandering in komen. Jones: “Mijn doel is nu om andere spelers te helpen en ze een kans te geven om hun droom te volgen en ook succes te hebben, net als ik”.

Hiervoor stelt Jones geld beschikbaar vanuit zijn stichting ARBJ-Foundation. Met de investering van zo’n twee miljoen dollar moet er in Muizenberg een nieuw stadion komen voor de honkbaljeugd op Curaçao. “We hebben de grond al en de tekeningen”, kondigde Jones aan. “We willen ervoor zorgen dat kinderen hun droom kunnen najagen en kunnen spelen op een goed niveau. We willen ze de kans geven zich te ontwikkelen om uiteindelijk naar de Verenigde Staten te kunnen om het eiland en het Nederlands Koninkrijk te kunnen vertegenwoordigen.”

Capaciteit

Het stadion moet een capaciteit krijgen voor circa tweeduizend toeschouwers. Vorig jaar ondertekenden premier Ivar Asjes en minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning met de ARBJ-Foundation voor deze gewenste renovatie al een Memorandum of Understanding. In februari van dit jaar werd de bouw symbolisch gestart.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal