Loek van Mil.

Honkbal

Loek van Mil weg bij Minnesota Twins

Loek van Mil weg bij Minnesota Twins

Loek van Mil.

Loek van Mil.
Foto: © World Baseball Classic, Inc.

Na vijf wedstrijden in het nieuwe seizoen is een einde gekomen aan het verblijf van Loek van Mil bij Rochester Red Wings. De Amerikaanse proforganisatie Minnesota Twins heeft gisteren het contract met de 31-jarige Nederlandse pitcher verbroken.

Eind juli vorig jaar begon Van Mil aan zijn tweede leven in de Minor League, nadat hij tussen 2006 en 2013 al in 236 wedstrijden uit was gekomen voor de organisaties van Minnesota Twins, Los Angeles Angels en Cincinnati Reds. De Nederlandse pitcher speelde bij zijn rentree in de Triple A International League drie wedstrijden (4 1/3 inning) waarin hij geen enkel verdiend punt toestond.

Het was voldoende voor een uitnodiging voor Spring Training begin maart van dit jaar. Om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen met Minnesota Twins voegde Van Mil zich deze winter bij de profselectie van Adelaide Bite, waarmee hij de finale wist te bereiken van de Australian Baseball League.

Startend pitcher

De terugkeer eind maart bij het Triple A-team Rochester Red Wings verliep echter een stuk minder voorspoedig. In zijn eerste vier wedstrijden van dit seizoen in de International League kreeg Van Mil in 3 1/3 innings al veertien honkslagen en negen verdiende punten tegen.

Afgelopen zaterdag kreeg Van Mil de rol van startend pitcher toebedeeld, voor het eerst sinds 10 augustus 2011 toen hij vijf innings gooide voor het Double A-team van Los Angeles Angels en nog maar pas de tweede keer sinds zijn debuutjaar in 2006. Van Mil verving op het laatste moment de aanvankelijk aangewezen startend pitcher Tyler Duffey, die even daarvoor door de hoofdmacht was opgeroepen. Maar nu hield Van Mil slechts twee innings stand. Na vijf verdiende tegenpunten moest Van Mil (ERA 23.63) de heuvel verlaten, uiteindelijk voor de laatste keer in dienst van Minnesota Twins.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal