Felicitaties voor Kalian Sams van Shawn Zarraga na zijn homerun in de finale van het EK.

Honkbal

Kalian Sams terug naar Canada

Kalian Sams terug naar Canada

Felicitaties voor Kalian Sams van Shawn Zarraga na zijn homerun in de finale van het EK.

Felicitaties voor Kalian Sams van Shawn Zarraga na zijn homerun in de finale van het EK.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Kalian Sams gaat alsnog het seizoen van start voor Québec Capitales. De Canadese profclub start het nieuwe seizoen in de CanAm League op donderdag 19 mei. Het wordt het tweede seizoen voor de 29-jarige Nederlandse buitenvelder bij de club uit Québec.

In zijn debuutjaar voor Québec Capitales werd Kalian Sams vorig jaar door zijn profclub uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De honkballer uit Den Haag leidde zijn team onder meer in aantal homeruns (16), tweehonkslagen (23) en binnengeslagen punten (65). Bovendien wist hij in 84 wedstrijden maar liefst 32 honken te stelen. Daarmee kwam hij er slechts vier te kort om het clubrecord van Michael Dumas uit 1999 te verbreken en haalde hij het op twee spelers na hoogste aantal uit de historie van Québec Capitales.

In de Play-Offs werd Québec Capitales uitgeschakeld, maar het werd al snel duidelijk dat de Canadese club zijn Post-Season All Star wilde behouden voor het seizoen 2016. In januari van dit jaar verkoos Sams echter een verblijf voor Delfines de Ciudad del Carmen in de Liga Mexicana de Béisbol boven een terugkeer bij de Canadese club uit de CanAm League.

Aanbod

De grilligheid in de Mexicaanse competitie zorgde er echter voor dat het verblijf van Sams bij Delfines del Carmen beperkt bleef tot slechts zeven wedstrijden. Ondanks een slaggemiddelde van .269 kon Sams zijn koffers pakken en keerde hij terug naar Nederland. Het duurde hierna niet lang voordat de teamleiding van Québec Capitales aan de lijn hing bij de 29-jarige Haagse honkballer. Na een korte bedenktijd heeft Sams nu het aanbod aanvaard en keert hij terug naar Québec voor zijn tweede seizoen in de CanAm League.

Die profcompetitie gaat donderdag 19 mei van start als de club van Sams het seizoen start met een serie van vier wedstrijden tegen titelverdediger Trois-Rivieres Aigles. Tussen 9 en 12 juni speelt Québec Capitales bovendien vier wedstrijden tegen het Cubaanse nationale team. Die serie maakt deel uit van een tournee van Cuba door de CanAm League waarbij in totaal negentien wedstrijden worden gespeeld.
Sams is bezig aan zijn twaalfde seizoen als profhonkballer. In 2013 bereikte hij in de Amerikaanse Minor League het hoogste niveau, toen hij 24 wedstrijden speelde voor het Triple A-team Tucson Padres.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal