Honkbal

Debuut 19-jarige Albies op Triple A-niveau

Debuut 19-jarige Albies op Triple A-niveau

Albies-Futures-Game

Ozhaino Albies heeft zijn pijlsnelle opmars in de organisatie van Atlanta Braves voortgezet. Het supertalent van Curaçao is door zijn profclub gepromoveerd naar het Triple A-team Gwinnett Braves. Gisteren heeft hij zijn debuut gemaakt in de hoogste competitie in de Minor League. Hij was openingsslagman en startende korte stop in de met 2-6 verloren wedstrijd tegen Columbus Clippers. De wedstrijd moest door regen worden ingekort tot 5 1/2 innings.

Atlanta Braves is in het verleden zeer succesvol gebleken in het scouten van talent van Curaçao. Buitenvelder Andruw Jones bereikte na zijn profdebuut in 1994 binnen drie seizoenen voor Atlanta Braves de Major League. Veertien jaar later had ook Andrelton Simmons drie seizoenen nodig om naar het walhalla van het Amerikaanse honkbal te promoveren voor de club uit Atlanta.

Drie kan ook het magische getal worden voor Ozhaino Albies. De pas negentienjarige honkballer is bezig aan zijn derde seizoen als profhonkballer, nadat hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut had gemaakt voor GCL Braves. Nu is hij door Atlanta Braves al gepromoveerd naar het Triple A-team Gwinnett Braves. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Albies de vierde honkballer van Curaçao gaat worden, die zijn debuut in de Majors maakt voor Atlanta Braves. De andere honkballer was ex-international Randall Simon.

Spring Training

Afgelopen winter nam Atlanta Braves nog afscheid van hun Curaçaose korte stop Andrelton Simmons, die werd geruild aan Los Angeles Angels. Ozhaino Albies is opnieuw een stap dichterbij gekomen om zijn eilandgenoot op te volgen. Al tijdens Spring Training liet de startende korte stop van het World Team tijdens de laatste Sirius XM All-Star Futures Game, zien het niveau aan te kunnen. Hij sloot de voorbereiding op het seizoen met de hoofdmacht af met een slaggemiddelde van .371 in zestien wedstrijden.

Niettemin werd hij door Atlanta Braves geplaatst bij het Double A-team Mississippi Braves. Voor dit team kwam Albies (.369) tot dusver in 22 wedstrijden tot indrukwekkende cijfers. In slechts vier wedstrijden kwam hij dit seizoen niet tot een honkslag. In vijf wedstrijden sloeg hij daarentegen drie hits. Albies had verder dit seizoen een serie van zeven opeenvolgende wedstrijden met een honkslag en vijftien opeenvolgende wedstrijden waarin hij veilig de honken wist te bereiken. Afgelopen dinsdag sloeg hij zijn tweede homerun uit zijn profloopbaan. Met zijn 31 hits was Albies, als veruit de jongste speler op Double A-niveau, één van de beste slagmannen van de Double A Southern League, Eastern League en Texas League.

Bezoekersrecord

In eerste instantie was het de bedoeling om Albies, die afgelopen winter nog deelnam aan het Winter Elite Development Camp van Atlanta Braves, in ieder geval zo’n veertig wedstrijden voor Mississippi Braves te laten spelen. Maar door de sterke start is de clubleiding daar gisteren al op teruggekomen en is Albies een stap dichterbij zijn doel gekomen: evenals zijn grote voorbeeld Andruw Jones op negentienjarige leeftijd zijn debuut te maken in de Major League. Toen Jones dat deed op 15 augustus 1996, moest Albies nog geboren worden.

De sensatie uit Curaçao was ook bij de inwoners uit Mississippi niet ongemerkt gebleven. Drie dagen geleden passeerden maar liefst 8.542 mensen de kassa’s van het Trustmark Park, waarmee een nieuw bezoekersrecord werd gevestigd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal