HB Hoofdklasse

HCAW speelt jubileumwedstrijd in hoofdklasse

HCAW speelt jubileumwedstrijd in hoofdklasse

020516_hcaw_1750_wedstrijdenHCAW speelt zaterdag 7 mei zijn 1750e wedstrijd in de hoofdklasse. Tegenstander op die dag is koploper L&D Amsterdam. De Bussumse club staat met diverse activiteiten op deze dag uitgebreid stil bij de jubileumwedstrijd. De toegang is gratis.

Geen enkele andere club speelde in de historie van het Nederlands honkbal zoveel wedstrijden in de hoofdklasse als HCAW. Dat record kreeg de Bussumse club al op 20 mei 2013 in handen. Ook tijdens dat duel was L&D Amsterdam de tegenstander. Met de 1630e wedstrijd werd op die dag het oude record van Sparta/Feyenoord verbroken.

Aan de serie van de Rotterdamse hoofdklasser kwam een einde nadat de club in 2012 uit de hoofdklasse degradeerde en vlak daarna werd opgeheven. Sindsdien is de teller voor HCAW opgelopen en hebben de Bussumse honkballers, in bijna vijftig hoofdklasseseizoenen, inmiddels al 1748 wedstrijden in de boeken staan.

SUPER BallGame

Aankomende zaterdag, bijna twee jaar later, bereikt HCAW in de serie tegen opnieuw L&D Amsterdam het totaal van 1750 wedstrijden. Voor deze mijlpaal in de geschiedenis van de club is de wedstrijd tegen de koploper uit de hoofdklasse omgedoopt tot de ‘SUPER BallGame’. Rondom de wedstrijden worden verschillende activiteiten gehouden, zoals ‘HipHopWiffleBall’ en ‘Slip-n-slide Kickbal’. De toegang is gratis. Naast het eerste honkbalteam speelt gelijktijdig het dames softbalteam twee wedstrijden uit de Silver League tegen UVV uit Utrecht.

HCAW werd opgericht in 1957 en bereikte na promotiewedstrijden tegen Storks in 1966 voor de eerste keer de hoofdklasse. In 1967 volgde het debuut in de hoofdklasse. Sindsdien speelt de Bussumse club, met uitzondering van het seizoen 1983, op het hoogste niveau. HCAW werd kampioen in de hoofdklasse in 1996 en 1998 en plaatste zich tussen 1991 en 2005 tienmaal voor de Holland Series. In 2000 werd bovendien de Europese Cup Winners Cup gewonnen.

020516_programma_hcaw_1750

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse