Justin Erasmus in actie voor De Glaskoning Twins.

HB Hoofdklasse

De Glaskoning Twins-pitcher Erasmus naar Bundesliga

De Glaskoning Twins-pitcher Erasmus naar Bundesliga

Justin Erasmus in actie voor De Glaskoning Twins.

Justin Erasmus in actie voor De Glaskoning Twins.
Foto: © Rob Jelsma

Pitcher Justin Erasmus vervolgt later deze maand zijn carrière in de Duitse Bundesliga. De 26-jarige voormalig profhonkballer van De Glaskoning Twins, die vorige maand zijn debuut maakte in de hoofdklasse, gaat spelen voor Munich-Haar Disciples.

De Glaskoning Twins moet deze maand noodgedwongen afscheid nemen van de 26-jarige Erasmus, van wie zijn visum medio mei verloopt. Erasmus was vorige maand aan zijn tweede seizoen bij de Oosterhoutse club begonnen. Op 14 april maakte hij zijn debuut voor De Glaskoning Twins in de hoofdklasse in de openingswedstrijd tegen landskampioen Curaçao Neptunus.

Tot dusver speelde Erasmus drie wedstrijden in de hoofdklasse. De in Johannesburg (Zuid-Afrika) geboren en in Brisbane (Australië) opgegroeide Erasmus gooide dertien keer drie slag en veertien keer vier wijd in 16 2/3 innings. Hij stond veertien honkslagen en twee verdiende punten toe (1.08). Met zijn verdiende puntengemiddelde leidt Erasmus Twins.

Vervanger

Als het visum van Erasmus later deze maand eindigt, maakt hij de overstap naar Munich-Haar Disciples. Met deze club gaat hij niet alleen uitkomen in de Duitse Bundesliga, maar krijgt hij ook de kans om zijn debuut te maken in de Euro League Baseball. De vervanger voor Erasmus werd vorige week al aangetrokken met de Japanse pitcher Jeiji Uezono.

Tussen 2009 en 2012 kwam de Australische international uit voor de organisatie van Boston Red Sox. Afgelopen winter speelde Erasmus in de Australian Baseball League. Bij Brisbane Bandits was hij de teamgenoot van William Thorp, die al onder contract staat van het Duitse Munich-Haar Disciples. Erasmus meldt zich later deze maand bij zijn nieuwe werkgever.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse