Jair Jurrjens.

Honkbal

Jair Jurrjens eerste pitcher met vijf zeges

Jair Jurrjens eerste pitcher met vijf zeges

Jair Jurrjens.

Jair Jurrjens.
Foto: © CBPL

Jair Jurrjens blijkt een waardige opvolger te zijn van Shairon Martis. De pitcher van Curaçao werd vandaag in dienst van Uni-President 7-Eleven Lions de eerste pitcher in de Chinese Professional Baseball League, die dit seizoen vijf wedstrijden wist te winnen.

Jurrjens gooide zijn team vandaag, in het bijzijn van ruim drieduizend toeschouwers in het Taoyuan International Baseball Stadium, naar winst tegen hekkensluiter Lamigo Monkeys. Voor de international van het Nederlands Koninkrijk was het al zijn vierde overwinning op rij en zijn vijfde in totaal.

Ook dit duel moest Jurrjens een aantal verdiende punten toestaan. De slagploeg van Lamigo Monkeys kwam op het pitchen van de Curaçaose honkballer tot vier runs in de eerste vier innings. Zelf was Uni-President 7-Eleven Lions, de nummer drie uit de competitie, al met drie punten de wedstrijd begonnen.

Verdiende punten

En uiteindelijk verliet Jurrjens de heuvel na de zesde inning met een 4-10 voorsprong. In het slot van de wedstrijd kwam daar geen verandering meer in. Jurrjens (5.76) gooide vijf keer drie slag en twee keer vier wijd. Hij stond zeven honkslagen toe.

Inmiddels heeft Jurrjens acht wedstrijden gespeeld voor Uni-President 7-Eleven Lions. In vijf daarvan kreeg de voormalig Major Leaguer minimaal zeven honkslagen tegen en in vier duels minimaal vier verdiende punten. Jurrjens is de tweede pitcher van Curaçao bij Uni-President 7-Eleven Lions in drie jaar tijd. In 2014 sloot Shairon Martis het seizoen bij deze Taiwanese club af met een verdiende puntengemiddelde van 3.14.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal