Honkbal

Nederlands damesteam start voorbereiding op WK

Nederlands damesteam start voorbereiding op WK

150516_nederland_rooswijk

Met Rooswijk-speelster Maaike Haak heeft het Nederlands dameshonkbalteam aankomend wereldkampioenschap een sterke troef in handen. Bij de start van de oefencampagne van Oranje in de aanloop naar het WK in Zuid-Korea toonde zij tijdens de oefenwedstrijd tegen haar eigen club Rooswijk aan in vorm te zijn.

De oefenwedstrijd van het Nederlands dameshonkbalteam in Velsen-Noord tegen Rooswijk was de eerste uit een serie van dertien duels, tegen verschillende Nederlandse honkbalteams. Daarmee bereiden de internationals zich voor op het wereldkampioenschap, dat van 3 tot en met 11 september in Gijang (Zuid-Korea) wordt gehouden.

Rooswijk mocht de nationale vrouwenploeg als eerste ontvangen. Daarmee werd de band die de club uit Velsen heeft met het dameshonkbal voortgezet. Al tweemaal eerder oefenden beide teams tegen elkaar. De twee pitchers die gisteravond in de wedstrijd tussen Nederland en Rooswijk de heuvel beklommen, hebben allebei een Rooswijk achtergrond. Voor Nederland startte Ciska Welboren als pitcher. Zoals vooraf afgesproken nam voor Rooswijk international Maaike Haak plaats op de heuvel. Hierdoor kregen beide werpers de kans om extra innings te maken.

Voorsprong

Met name Maaike bleek al snel goed in de wedstrijd te zitten. De speelster van Rooswijk 3 stond in vijf innings geen enkel punt toe aan de slagploeg van het Nederlands team. Ze kreeg slechts twintig tegenstanders tegenover zich, waarvan slechts zeven het eerste honk wisten te bereiken. Ook voormalig Rooswijk-speelster Ciska Welboren, die nu speelt voor Double Stars uit Heiloo, had enkele sterke innings. Toch kon zijn niet voorkomen dat de honkballers van Rooswijk al snel op voorsprong kwamen. In zes innings scoorde de thuisploeg zestienmaal.

Het Nederlands team scoorde pas de eerste punten in de laatste inning, nadat Marko Winkel het pitchen van Maaike Haak had overgenomen. Winkel, een van de drie coaches van Oranje, sloot hierna het duel af met drie keer drie slag op rij.

150516_speelschema_nederland_dameshonkbal

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal