Orlando Yntema stond in zeven innings geen enkel punt toe aan Vaessen Pioniers.

HB Hoofdklasse

Derde no-hitter voor Orlando Yntema

Derde no-hitter voor Orlando Yntema

Orlando Yntema stond in zeven innings geen enkel punt toe aan Vaessen Pioniers.

Orlando Yntema stond in zeven innings geen enkel punt toe aan Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Pitcher Orlando Yntema heeft zijn derde no-hitter gegooid in de hoofdklasse. De international stond voor landskampioen Curaçao Neptunus in zeven innings geen enkele honkslag toe aan de slagploeg van Vaessen Pioniers.

Voor Yntema was het zijn derde no-hitter in zijn carrière, sinds zijn debuut in 2011 voor UVV in de hoofdklasse. Op 23 mei 2015 gooide hij, samen met Jorian van Acker en Loek van Mil, al een gecombineerde no-hitter in de met 10-0 gewonnen wedstrijd tegen zijn oude club uit Utrecht. Dat duel duurde eveneens zeven innings. Twee maanden later stond Yntema op 30 juli opnieuw geen hit toe aan de slagploeg van UVV. Nu deed hij dat zelfs negen innings.

Zijn derde no-hitter volgde vandaag in Hoofddorp in de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers. Orlando Yntema (5-3-0-1) kreeg in zeven slagbeurten slechts 24 tegenstanders tegenover zich. Vier stond hij tot op het eerste honk, één na een veldfout en drie door vier wijd. Maar vanaf de derde inning gooide Yntema de deur in het slot en werden vijftien slagmannen op rij uitgeschakeld, waarvan vier met drie slag, om de no-hitter te bezegelen.

Homerun

De pitcher van Curaçao Neptunus kreeg ondersteuning van zijn slagploeg. De Rotterdamse honkballers kwamen tot vijftien hits. In de vijfde inning sloegen zowel Dashenko Ricardo als Daniel Fernandes met een homerun drie punten over de thuisplaat, gevolgd door nog een solohomerun van Dwayne Kemp. Met zijn vijfde honkslag sloeg catcher Ricardo twee innings later ook zijn vierde punt binnen om de eindstand op 0-11 te bepalen.

De op de Dominicaanse Republiek geboren Yntema is de eerste pitcher die in dienst van het Rotterdamse Neptunus tweemaal met een complete wedstrijd een no-hitter heeft gegooid. Steve Donovan (1981), Ken Brauckmiller (1997), Eelco Jansen (2002), Rob Cordemans (2005), Leon Boyd (2008) en Dushan Ruzic (2010) deden dat elk eenmaal.

Koploper

Met de negende overwinning in elf wedstrijden blijft Curaçao Neptunus de nummer twee in de hoofdklasse. De Rotterdamse titelverdediger heeft één punt achterstand op koploper L&D Amsterdam, dat al tien wedstrijden op rij ongeslagen is. Het is de langste serie voor de Amsterdamse hoofdklasser sinds 2013. Toen werden tussen 25 april en 23 mei dertien wedstrijden op rij gewonnen.

De twee clubs die volgende maand gaan deelnemen aan de European Champions Cup hebben inmiddels een gat geslagen van minimaal zeven punten met de concurrentie.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse