Dudley Leonora voor Kinheim in actie tegen DSS.

HB Hoofdklasse

DSS pakt eerste seizoenszege

DSS pakt eerste seizoenszege

Dudley Leonora voor Kinheim in actie tegen DSS.

Dudley Leonora voor Kinheim in actie tegen DSS.
Foto: © Rob Jelsma

DSS heeft deze week tegen Corendon Kinheim zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. De Haarlemse ploeg was donderdag met 5-1 te sterk voor de buurman. In het weekeinde herstelde Kinheim echter de verhoudingen en verstevigde de ploeg zijn vierde plaats.

DSS was het nieuwe seizoen begonnen met negen nederlagen op rij. Maar afgelopen donderdag bracht de formatie van hoofcoach Lennart Stut daar verandering in. Met de zestienjarige Donny Breek op de heuvel versloeg DSS in de stadsderby Kinheim met 5-1.

Joffrey Heus (2 uit 4) sloeg met een honkslag twee punten binnen in de derde inning. Hij bracht daarmee DSS op een 3-0 voorsprong, die Kinheim niet meer wist te overbruggen. Afgelopen weekeinde herstelde Kinheim echter de verhoudingen en won het tweemaal op rij van DSS. Kevin Moesquit (5 uit 8) en Dudley Leonora (5 uit 9) leidden de aanval voor Kinheim op zaterdag en zondag. Met de dubbele winst heeft Kinheim zijn vierde plaats in het klassement verstevigd.

Dapper

Het verschil met koplopers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus liep wel op. Beide ploegen bleven ook dit weekeinde ongeslagen. De Amsterdammers wonnen inmiddels al elf wedstrijden op rij. Landskampioen Neptunus is nu acht wedstrijden ongeslagen. Achter de twee grootmachten houdt De Glaskoning Twins dapper stand op de derde positie in het klassement. De honkballers uit Oosterhout wonnen twee van de drie duels van UVV, dat na het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor de rest van het seizoen speelt onder de naam Pickles UVV.

Curaçao Neptunus stond deze week in drie wedstrijden slechts drie punten toe aan Vaessen Pioniers. De Rotterdamse slagploeg kwam tot maar liefst 37 hits, terwijl Orlando Yntema op zaterdag zijn derde no-hitter uit zijn carrière gooide. Door de drie nederlagen is Vaessen Pioniers nog verder achterop geraakt. De achterstand op nummer vier Kinheim is inmiddels gegroeid tot vijf punten.

Uitslagen vierde speelronde

HCAW – L&D Amsterdam: 7-14
HCAW – L&D Amsterdam: 4-8
L&D Amsterdam – HCAW: 9-2

Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 1-4
Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 0-11
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 5-1

DSS – Kinheim: 5-1
DSS – Kinheim: 5-14
Kinheim – DSS: 5-2

Pickles UVV – De Glaskoning Twins: 2-10
Pickles UVV – De Glaskoning Twins: 7-3
De Glaskoning Twins – Pickles UVV: 10-9

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse