Andrelton Simmons

Honkbal

Andrelton Simmons aan de kant door operatie

Andrelton Simmons aan de kant door operatie

Andrelton SimmonsTweevoudig Gold Glove-winnaar Andrelton Simmons zal een aanzienlijk deel van het seizoen 2016 moeten missen. De 26-jarige korte stop van Curaçao liep afgelopen zondag een duimblessure op en wordt vandaag geopereerd aan een beschadigd gewrichtbandje in zijn linkerduim.

Simmons liep zondag in de derde inning van de verloren wedstrijd tegen Tampa Bay Rays een blessure op aan zijn linkerduim. Dat gebeurde nadat hij verkeerd landde bij een poging een door Evan Longoria geslagen bal te pakken. De korte stop van Los Angeles Angels moest het duel meteen staken.

Onderzoek in het ziekenhuis wees een dag later uit dat een operatie noodzakelijk is. De verwachting is dat het herstel in ieder geval zes weken zal duren. Maar mogelijk kan een terugkeer voor Simmons ook zo’n drie maanden op zich laten wachten.

Wisselvallig

De 26-jarige Simmons kent een wisselvallig seizoen. Verdedigend is de tweevoudig Gold Glove-winnaar ook in dienst van zijn nieuwe club Los Angeles Angels uitermate sterk en maakte hij tot dusver slechts twee veldfouten (.980). Maar aanvallend blijven de prestaties van de Curaçaose honkballer achter. In 31 wedstrijden kwam hij tot dusver tot een slaggemiddelde van .219 met slechts vier tweehonkslagen. Afgelopen zaterdag maakte Simmons met een honkslag een einde aan 21 opeenvolgende slagbeurten zonder hit.

Het was de tweede grote blessure voor de ploeg van manager Mike Scioscia in drie dagen tijd. Twee dagen eerder was al duidelijk geworden dat pitcher Garrett Richards een Tommy John-operatie zal moeten ondergaan. De rol van korte stop bij Los Angeles Angels wordt de komende periode overgenomen door tweede honkman Cliff Pennington.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal