Ozhaino Albies.

Honkbal

Onderscheiding voor Ozhaino Albies

Onderscheiding voor Ozhaino Albies

Ozhaino Albies.

Ozhaino Albies.
Foto: © Gwinnett Braves

Korte stop Ozhaino Albies is uitgeroepen tot beste speler uit de Minor League van Atlanta Braves in de maand april. De Amerikaanse proforganisatie heeft dat gisteren bekendgemaakt. Zijn voormalige ploeggenoot Chris Ellis werd uitgeroepen tot beste pitcher.

De honkballer van Curaçao begon na een succesvolle Spring Training het seizoen in dienst van het Double A-team Mississippi Braves. Daar waren zijn prestaties zo goed, dat hij op 30 april werd gepromoveerd naar het Triple A-team Gwinnett Braves.

Inmiddels heeft de negentienjarige Albies ook bij dit team uit de International League zijn draai gevonden. Dinsdag sloeg hij zijn tweede homerun van het seizoen en de derde uit zijn carrière. In zijn eerste twaalf wedstrijden voor het Triple A-team van Atlanta Braves kwam Albies tot een slaggemiddelde van .191.

Hoogste

Albies, die wordt gezien as één van de grootste talenten in de Amerikaanse Minor League, kwam in april voor Mississippi Braves in 22 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .369 met vijf tweehonkslagen, twee driehonkslagen en een homerun. Zijn slaggemiddelde is nog steeds het hoogste in de gehele Double A Southern League dit seizoen.

Zijn voormalige ploeggenoot bij Mississippi Braves, Chris Ellis, werd uitgeroepen tot beste pitcher voor de maand april. Ellis werd vorig jaar november door Altanta Braves aangetrokken in de overeenkomst, die Andrelton Simmons naar Los Angeles Angels stuurde.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal