Remco Draijer slaat raak voor L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam al veertien wedstrijden ongeslagen

L&D Amsterdam al veertien wedstrijden ongeslagen

Remco Draijer slaat raak voor L&D Amsterdam.

Remco Draijer slaat raak voor L&D Amsterdam.
Foto: © Rob Jelsma

L&D Amsterdam heeft vandaag met een 4-0 overwinning op De Glaskoning Twins zijn serie met opeenvolgende overwinningen verlengd tot veertien. Doordat concurrent Curaçao Neptunus eerder deze week een misstap maakte tegen DSS, vergrootte de Amsterdamse koploper zijn voorsprong in het klassement.

Sinds zijn rentree in de hoofdklasse verloor De Glaskoning Twins dit seizoen geen enkele keer een volledige serie. Dat bracht de ambitieuze promovendus uit Oosterhout zelfs op een derde plaats in het klassement. Maar tegen koploper L&D Amsterdam moest Twins deze week toch het antwoord schuldig blijven.

Dat is niet zo vreemd. De Glaskoning Twins werd als vierde club op rij driemaal verslagen door L&D Amsterdam. Na de nederlaag tegen Vaessen Pioniers op de openingsdag wonnen de Amsterdamse honkballers daarmee maar liefst veertien wedstrijden op rij. Eerder werden ook DSS, Pickles UVV en HCAW al gesweept.

Langste serie

Met de dertiende overwinning op zaterdag behaalde L&D Amsterdam al de langste serie sinds 2013, toen tussen 25 april en 23 mei eveneens dertien keer op rij werd gewonnen. Vandaag werd dat aantal zelfs verbeterd. Het is overigens niet de langste serie in de hoofdklasse. Zo won het Rotterdamse Neptunus twee jaar geleden nog achttien wedstrijden op rij tussen 25 mei en 24 juli 2014.

Justin Erasmus nam zaterdag afscheid bij Twins.

Justin Erasmus nam zaterdag afscheid bij Twins.
Foto: © Rob Jelsma

In drie wedstrijden tegen De Glaskoning Twins stond L&D Amsterdam slechts twee runs toe, allebei gescoord in de eerste wedstrijd van de drieluik. Met de winst op zaterdag verpestte L&D Amsterdam het afscheidsfeestje van Justin Erasmus. Zijn visum verloopt, waardoor de pitcher van Twins het seizoen vervolgt voor het Duitse Munich Haar-Disciples. In zijn laatste wedstrijd nam Erasmus een no-hitter mee de zesde inning in en stond hij negen innings geen enkel punt toe. Pas in de tiende inning wist L&D Amsterdam op het pitchen van Brendan Schoemaker de puntloze wedstrijd open te breken en de winning-streak in stand te houden. Vandaag maakte de Japanse opvolger van Erasmus zijn debuut in de hoofdklasse. De voormalige prof Keji Uezona gooide twee puntloze innings.

Wraak

Met de drie overwinningen liep L&D Amsterdam twee punten uit op titelverdediger Curaçao Neptunus. De Rotterdamse ploeg verkeek zich donderdag op DSS. In het Neptunus Familiestadion scoorde DSS driemaal in de zevende inning om een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 overwinning. Nog maar de tweede voor DSS dit seizoen. Mitchel Dautzenburg kon het uiteindelijke winnende punt scoren na vier wijd met volle honken.

Benjamin Dille gaat voor het dubbelspel.

Benjamin Dille gaat voor het dubbelspel.
Foto: © Rob Jelsma

Met in totaal 28 honkslagen en 26 punten nam Neptunus dit weekeinde wraak. Catcher Dashenko Ricardo kwam zaterdag een homerun te kort voor de cycle. Die hekklap sloeg hij een dag later wel. In totaal kwam hij dit weekeinde tot 4 uit 8 met vier gescoorde runs en vijf binnengeslagen punten.

Curieuze wedstrijd

Kinheim verstevigde zijn derde positie in het klassement. De Haarlemse ploeg won twee van de drie wedstrijden tegen Pickles UVV. Het duel van donderdagavond werd de meest curieuze wedstrijd van deze week. In een wedstrijd waarin de pitchers van beide teams samen maar liefst 23 vrije lopen weggaven, had Pickles UVV al na de derde slagbeurt een 0-8 voorsprong genomen, maar trok Kinheim uiteindelijk met 15-9 de winst naar zich toe.

Vaessen Pioniers maakte tegen HCAW een einde aan een serie van vijf nederlagen op rij. Met de ongenaakbare pitchers Lars Huijer (elf strikeouts in zeven innings) en Chris Pfau (twaalf strikeouts in zeven innings) op de heuvel werd op zowel donderdag als zaterdag gewonnen. Op zondagavond waren de rollen omgedraaid. Nu leidde Jim Ploeger (7-3-1-1) met een shut-out HCAW naar een 2-0 overwinning. De international gooide in negen innings zeven keer drie slag en kreeg alleen een tweehonkslag tegen van Glenn Bakker in de tweede inning. Voor HCAW sloeg Kevin Weijgertse met hits in de eerste en derde inning de enige punten van de wedstrijd binnen.

Uitslagen vijfde speelronde

Curaçao Neptunus – DSS: 3-4
Curaçao Neptunus – DSS: 12-2
DSS – Curaçao Neptunus: 1-14

De Glaskoning Twins – L&D Amsterdam: 2-8
De Glaskoning Twins – L&D Amsterdam: 0-5
L&D Amsterdam Pirates – De Glaskoning Twins: 4-0

Kinheim – Pickles UVV: 15-9
Kinheim – Pickles UVV: 13-2
Pickles UVV – Kinheim: 7-4

Vaessen Pioniers – HCAW: 5-0
Vaessen Pioniers – HCAW: 9-2
HCAW – Vaessen Pioniers: 2-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse