Honkbal

Eerste nederlaag in NPB voor Van den Hurk

Eerste nederlaag in NPB voor Van den Hurk

170516_rick_van_den_hurk

De recordserie van pitcher Rick van den Hurk is vandaag ten einde gekomen. De Nederlandse profhonkballer verloor vandaag met Fukuoka SoftBank Hawks de eerste wedstrijd uit zijn carrière in de Nippon Professional Baseball (NPB).

Na 22 wedstrijden, veertien overwinningen en geen enkele nederlaag leek Rick van den Hurk onaantastbaar in zijn eerste twee seizoenen voor Fukuoka SoftBank Hawks in de Japanse Nippon Professional Baseball. Hij verbrak daarmee het record van meeste opeenvolgende overwinningen voor een pitcher sinds zijn debuut in de NPB.

Maar vandaag kwam in het Kitakyushu Municipal Baseball Stadium  aan die onwaarschijnlijke serie een einde. In het bijzijn van 18.603 toeschouwers werd Van den Hurk door de slagploeg van Hokkaido Nippon Ham Fighters direct hard geraakt. Al in de eerste inning tekende Shohei Otani het vonnis van de Nederlandse pitcher. Met een loper op het eerste honk ramde hij de tweede pitch die hij zag het stadion uit. Het was de vijfde opeenvolgende wedstrijd met een homerun voor de speler, die tijdens de afgelopen Premier 12 nog werd uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi.

Achterstand

Die 0-2 achterstand wist titelverdediger Fukuoka SoftBank Hawks niet meer goed te maken. Via nog een tweepunten-homerun, ditmaal van Yang Dai-kang, liep Nippon Ham Fighters in de derde inning uit naar 0-4. Uiteindelijk stond Van den Hurk (4-2-6-0) in vijf innings zes honkslagen en zeven verdiende punten toe. Zijn verdiende puntengemiddelde liep daarmee op van 1.98 naar 2.95.

De relievers van Softbank Hawks stonden in het restant van het duel geen punt meer toe, maar de achterstand, opgelopen tot 2-7, was door de koploper uit de Pacific League niet meer goed te maken.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal