Golden League

Oolders Omaco Sparks verstevigt koppositie

Oolders Omaco Sparks verstevigt koppositie

 

170516_sparks_haarlem

In een druk softbalweekend in de Golden League wist Oolders Omaco Sparks Haarlem haar koppositie flink te verstevigen. De titelverdediger speelde dit weekend in verband met de Europa Cup later dit jaar een dubbele competitieronde en reisde op zaterdag af naar Oosterhout en op maandag naar Enschede.

In Oosterhout was de pitching van Oolders Omaco Sparks oppermachtig. Rebecca Soumeru won de eerste wedstrijd door zeven sterke innings te gooien, waarin zij slechts twee honkslagen toestond en liefst negen keer drie slag gooide. De eerste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen. In de tweede wedstrijd brak de slagploeg bij een 2-1 voorsprong in de derde inning door met zes punten. Uiteindelijk werd de uitslag na zes innings bepaald op 10-2 in het voordeel van Oolders Omaco Sparks. Werpsters Leonella Elizabeth en Kirsten Scheele gooiden in die zes innings dertien keer drie slag (Elizabeth 9 in 6 innings, Scheele 4 in 2 innings) om de dominantie van de Haarlemse werpsters nog maar eens te onderstrepen.

Op zaterdag liep Oolders Omaco Sparks al twee punten uit op de concurrentie, want FysioExpert Olympia Haarlem en DSS deelden de punten in de onderlinge confrontatie. In de eerste wedstrijd wierp Dagmar Bloeming haar teamgenoten langs FysioExpert Olympia met twaalf strikeouts in zeven shutout innings. Areke Spel was met twee honkslagen de beste slagvrouw in de 2-0 overwinning voor DSS. In het tweede duel waren de rollen omgedraaid, toen was het werpster Eva Voortman die de slagploeg van DSS in toom hield en slechts twee honkslagen toestond in vijf innings. FysioExpert Olympia won met 8-1.

In Santpoort-Zuid wist Terrasvogels twee keer te winnen van Tex Town Tigers. Kimberly Jones en Jeske Meeuwisse hadden beiden een topdag, want in de tweede wedstrijd sloegen zij allebei hun eerste (out of the park) homerun op het hoogste niveau. Dat gebeurde in de tweede wedstrijd, waarin TTT nog lang in de buurt bleef. De homeruns zorgden er echter voor dat er na de 6-0 overwinning in de eerste wedstrijd ook nu werd gewonnen: 12-7.

Op maandag kwam FysioExpert Olympia Haarlem op bezoek bij Terrasvogels. De eerste wedstrijd ontpopte zich tot een ware thriller. Startende werpsters Malou van Dusschoten en Eva Voortman deden niet voor elkaar onder en hoewel beiden zo nu en dan de nodige controleproblemen hadden, hielden zij de schade beperkt en zo stond het na zeven innings 2-2. Kimberly Jones zette overigens Terrasvogels met haar tweede homerun in drie dagen nog op een 2-0 voorsprong, maar FysioExpert Olympia kwam langszij. De startende werpsters bleven ook in de verlenging staan en daarin leek FysioExpert Olympia in de negende inning aan het langste eind te trekken toen Voortman zelf de 3-2 over de plaat sloeg met een velders keus. Terrasvogels scoorde echter ook in de gelijkmakende beurt en besliste het duel een inning later toen de controleproblemen van Voortman FysioExpert Olympia de das om deden. Na een wilde worp en twee keer opzettelijk vier wijd werd Sanne Korpel met de honken vol op het lichaam geraakt voor de 4-3 walk-off overwinning.

De tweede wedstrijd was een stuk minder spannend. FysioExpert Olympia nam toen revanche met een 14-2 overwinning. Voortman pakte ook een persoonlijke revanche met vier honkslagen in vier beurten.

In Enschede won Oolders Omaco Sparks overtuigend de eerste wedstrijd met 8-3, maar werd de tweede wedstrijd erg spannend. Laura Wissink gaf TTT al snel een 2-0 voorsprong dankzij een homerun naar het rechtsmidveld in de eerste inning. In de derde inning sloeg zij nog eens twee punten over de thuisplaat met een driehonkslag om TTT op een ogenschijnlijk comfortabele 5-1 voorsprong te zetten. In de vijfde inning sloeg Oolders Omaco Sparks terug. Maaike Blauwgeers sloeg Desiree Adriaansz over de thuisplaat met een driehonkslag en scoorde later zelf dankzij een bases loaded walk voor Karin Tuk. Dankzij een fout werd het zelfs 5-4, maar het gelijkmakende punt sneuvelde met twee uit op de thuisplaat. Reliever Anna-Bé Bartels gooide de wedstrijd voor TTT in het slot en liet Oolders Omaco Sparks niet meer scoren.

Oolders Omaco Sparks won dit weekend drie van haar vier wedstrijden en verstevigde dus de koppositie. Met 20 punten uit 14 wedstrijden staan zij bovenaan en worden zij gevolgd door DSS, Terrasvogels en FysioExpert Olympia die na 12 wedstrijden allemaal op 12 punten staan. Onderin pakte Tex Town Tigers haar vierde overwinning. Met 8 punten uit 14 wedstrijden staan zij op de zevende plaats. De Glaskoning Twins wist niet te winnen en blijft na twaalf duels steken op 10 punten en daarmee de zesde plaats.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League