Shairon Martis

Honkbal

Shairon Martis opent seizoen met winst

Shairon Martis opent seizoen met winst

Shairon Martis

Shairon Martis

International Shairon Martis heeft het seizoen in de American Association geopend met een overwinning. De pitcher van Curaçao leidde Lincoln Saltdogs in de openingswedstrijd van de onafhankelijke profcompetitie naar een 1-6 winst. Gisteren begon ook de Haagse profhonkballer Kalian Sams aan de competitie.

De 32-jarige Shairon Martis was gisteren in zijn tweede seizoen voor de Amerikaanse proflclub Lincoln Saltdogs aangewezen als startend pitcher voor de openingswedstrijd tegen Wichita Wingnuts. Hij werd door zijn manager Bobby Brown voor deze rol gekozen uit respect voor zijn staat van dienst als voormalig Major Leaguer.

In het bijzijn van 3.726 toeschouwers in het Lawrence Dumons Stadium stond Martis (1.80) in zijn eerste wedstrijd van het seizoen slechts één verdiend punt toe op vier honkslagen. Hij gooide 53 van zijn 85 ballen slag en kwam in vijf innings tot vier keer drie slag en twee keer vier wijd.
Al in de tweede inning nam Lincoln Saltdogs een 0-4 voorsprong. Met volle honken sloeg Pat McKenna een bal het midveld in. Op die klap konden door een fout van de binnenvelder in één keer vier man binnenlopen.

Curt Smith

In de vijfde inning bracht de 29-jarige Curt Smith (2 uit 5) met zijn punt de voorsprong voor de club uit Lincoln op 1-6. De eveneens uit Curaçao afkomstige honkballer is daarmee aan zijn vierde seizoen voor Saltdogs begonnen. Na de vijfde inning verliet Martis de heuvel. De bullpen stond hierna geen punt meer toe, waarmee de eerste winst voor de pitcher uit het Nederlands Koninkrijksteam een feit werd.

Vorig jaar was Martis met zes overwinningen, drie nederlagen en een verdiende puntengemiddelde van 3.65 in zeventien wedstrijden de belangrijkste pitcher bij Lincoln Saltdogs.

Kalian Sams

In de Canadian American Association of Professional Baseball (CanAm League) is gisteren ook de club van de Nederlandse profhonkballer Kalian Sams van start gegaan. Eerder deze maand keerde de honkballer uit Den Haag terug bij het Canadese Quebec Capitales, na een teleurstellend en kortstondig avontuur in de Mexicaanse competitie.

Quebec Capitales verloor met 11-3 van titelverdediger Trois-Rivieres Aigles. Bij een 9-0 achterstand sloeg Sams (1 uit 3) met een honkslag de eerste twee punten voor zijn ploeg binnen. Hij zorgde daarmee voor één van de zes hits voor Quebec Capitales.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal