Debutant Shadrach Meulens (links) scoorde in zijn eerste wedstrijd tweemaal.

HB Hoofdklasse

Hoofdklassedebuut voor neef van Hensley Meulens

Hoofdklassedebuut voor neef van Hensley Meulens

Debutant Shadrach Meulens (links) scoorde in zijn eerste wedstrijd tweemaal.

Debutant Shadrach Meulens (links) scoorde in zijn eerste wedstrijd tweemaal.
Foto: © Rob Jelsma

De negentienjarige Shadrach Meulens heeft vandaag voor Curaçao Neptunus zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse. De honkballer van Curaçao is een neef van Hensley Meulens, momenteel hitting-coach voor San Francisco Giants en vorig jaar nog actief als manager van het Nederlands Koninkrijksteam.

Meulens had zich vorige week al bij de selectie van Curaçao Neptunus gevoegd, maar een debuut in de hoofdklasse bleef tot vandaag uit. De negentienjarige catcher kwam eerder in de Verenigde Staten uit voor Trinity Christian Academy. In 2014 nam hij met Dutch Caribbean deel aan het MLB Fall Academies Tournament in Hoofddorp.

In de vijfde inning van de wedstrijd tegen Pickles UVV op Sportpark De Paperclip in Vleuten maakte Meulens (1 uit 2) vandaag zijn debuut voor titelverdediger Curaçao Neptunus. De Rotterdammers hadden al een 0-11 voorsprong toen Meulens in de wedstrijd kwam als pinch-hitter voor Dashenko Ricardo. Hij kreeg vier wijd en kon even later scoren op een tweehonkslag van Steven Wharwood.

Meulens speelde de rest van de wedstrijd uit als catcher. In de zesde inning sloeg hij ook zijn eerste honkslag in de hoofdklasse en scoorde hij zijn tweede punt nadat hij opnieuw door Wharwood werd binnengeslagen. Meulens is de tweede speler in korte tijd die Curaçao Neptunus heeft aangetrokken. Vandaag werd ook de komst van international Randolph Oduber aangekondigd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse