Randolph Oduber.

HB Hoofdklasse

Randolph Oduber naar Curaçao Neptunus

Randolph Oduber naar Curaçao Neptunus

Randolph Oduber.

Randolph Oduber.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

De beste buitenvelder van de afgelopen Premier 12 vervolgt zijn carrière bij landskampioen Curaçao Neptunus. De Rotterdamse hoofdklasser heeft vlak voor de start van de European Champions Cup een overeenkomst afgesloten met de Arubaanse profhonkballer Randolph Oduber.

De 27-jarige Oduber nam de afgelopen jaren met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan de World Baseball Classic van 2013, het Europees kampioenschap van 2014 en de Premier 12 van 2015. Tussendoor stond hij als profhonkballer onder contract bij Washington Nationals.

Voor deze Amerikaanse proforganisatie speelde Oduber na zijn debuut in 2010 in totaal 428 wedstrijden in de Amerikaanse Minor League. Het hoogste niveau dat de Arubaanse buitenvelder bereikte, was het Double A-team Harrisburg Senators. Hiervoor speelde hij verdeeld over drie seizoenen dertien wedstrijden (.139) in de Eastern League.

Individuele prijs

Oduber nam bovendien viermaal deel aan Spring Training met de hoofdmacht van Washington Nationals. In maart van dit jaar sloeg hij in het voorseizoen zijn tweede hit in dienst van het Major League-team.

Niettemin ontbond Washington Nationals begin april het contract met Oduber, die afgelopen najaar in dienst van het Nederlands Koninkrijksteam nog werd uitgeroepen tot beste buitenvelder van de sterkbezette Premier 12. Tijdens dat toernooi sloot hij de eerste ronde af met het hoogste slaggemiddelde en kreeg hij op de slotdag een individuele prijs voor de meeste gestolen honken.

Welkome versterking

Via international Kevin Kelly kwam Oduber vervolgens in contact met Curaçao Neptunus. Voor de Rotterdamse hoofdklasser is de Arubaan een welkome versterking. Aan het einde van deze maand reist Neptunus af naar San Marino om de Europese clubtitel te verdedigen.

“Randolph is een ervaren speler. Wij zijn daarom ook verheugd om hem bij Neptunus te mogen verwelkomen”, laat hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen weten.

Niet eenvoudig

De verwachting is dat Oduber zich dinsdag meldt in het Neptunus Familiestadion, zodat hij nog voor de start van de European Champions Cup zijn debuut voor de Rotterdamse club kan maken in de Nederlandse hoofdklasse. Hij krijgt zo bovendien de kans om zich voor te bereiden om met Oranje in september van dit jaar de Europese titel te verdedigen. In 2014 was Oduber in dienst van het Nederlands Koninkrijksteam één van de beste slagmannen en leidde hij het toernooi in gescoorde punten (14).

Zelf kijkt Oduber uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben blij dat ik een kans heb gekregen om weer te kunnen spelen”, vertelt hij. “Het was niet eenvoudig om de Verenigde Staten achter mij te laten. Maar ik heb me daarbij neer moeten leggen. Ik kijk er nu erg naar uit om met Neptunus een kampioenschap te veroveren.”

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse