Mark Smit in actie voor Vaessen Pioniers.

HB Hoofdklasse

Vaessen Pioniers krijgt vorm te pakken

Vaessen Pioniers krijgt vorm te pakken

Mark Smit in actie voor Vaessen Pioniers.

Mark Smit in actie voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Na een moeizame start heeft Vaessen Pioniers zich vandaag gemeld bij de kop van het klassement. Deze week wonnen de Hoofddorpse honkballers driemaal op rij van hekkensluiter DSS om de derde plaats in de hoofdklasse in handen te krijgen. Het was de eerste sweep voor de ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin.

Vaessen Pioniers won in zijn eerste twaalf wedstrijden slechts viermaal, maar heeft in de laatste zes duels daar nog eens vijf overwinningen aan toegevoegd. In de serie tegen DSS werden deze week drie zeges geboekt om daarmee vandaag Kinheim in het klassement te passeren. De Haarlemse ploeg bleef met lege handen in de serie tegen koploper L&D Amsterdam.

Voor het eerst dit seizoen bereikte de Hoofddorpse slagploeg dubbele cijfers. Donderdagavond werd DSS met 10-1 verslagen. Twee dagen later haalde Vaessen Pioniers nog forser uit: 18-3. In dat duel speelde linksvelder Kevin Dirksen een hoofdrol. Hij sloeg in vijf slagbeurten twee hits en één driepunten-homerun. Hij bracht in totaal maar liefst acht punten over de thuisplaat.

Klasse apart

Zondag won Nick Keur zijn allereerste wedstrijd als pitcher in de hoofdklasse. Hij leidde zijn team naar een 7-4 overwinning, waarvan de eerste vier punten al direct in de eerste inning werden gescoord na een vangfout en tweepitters van Quintin de Cuba en Brian Raap.

Een plaats bij de beste twee teams blijft nog wel even buiten bereik van Vaessen Pioniers. De twee teams, die volgende week afreizen naar Italië en San Marino voor deelname aan de European Champions Cup, blijven dit seizoen een klasse apart. Koploper L&D Amsterdam Pirates verlengde zijn winning-streak naar zeventien wedstrijden, terwijl titelverdediger Curaçao Neptunus inmiddels vijf keer op rij wist te winnen.

Juiste vorm

Gianison Boekhoudt wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

Gianison Boekhoudt wordt gefeliciteerd na zijn homerun.
Foto: © Rob Jelsma

Aanvallend lieten de Europese ploegen zien al de juiste vorm te hebben. In drie wedstrijden sloegen de Amsterdamse honkballers 35 honkslagen, waaronder een homerun van Nick Urbanus op zondag. Curaçao Neptunus, die volgende maand zijn Europese clubtitel verdedigt, produceerde zelfs 45 hits met homeruns op zaterdag van Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt. Bovendien stonden de pitchers van Neptunus in drie wedstrijden (25 innings) tegen UVV slechts vier honkslagen en drie punten toe.

HCAW deelde een gevoelige tik uit aan De Glaskoning Twins. Met twee overwinningen in drie wedstrijden kregen de Bussumse honkballers ten koste van Pickles UVV de zesde plaats in handen. HCAW vertrouwde donderdag en zondag op solide pitching van Ian Delamarre en Jim Ploeger.

Uitslagen zesde speelronde

DSS – Vaessen Pioniers: 1-10
DSS – Vaessen Pioniers: 3-18
Vaessen Pioniers – DSS: 7-4

De Glaskoning Twins – HCAW: 9-12
De Glaskoning Twins – HCAW: 4-3
HCAW – De Glaskoning Twins: 2-1

L&D Amsterdam Pirates – Kinheim: 12-2
L&D Amsterdam Pirates – Kinheim: 9-4
Kinheim – L&D Amsterdam Pirates: 5-12

Pickles UVV – Curaçao Neptunus: 1-11
Pickles UVV – Curaçao Neptunus: 0-22
Curaçao Neptunus – Pickles UVV: 9-1

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse