Xander Bogaerts

Honkbal

Bogaerts aan de leiding in de Major League

Bogaerts aan de leiding in de Major League

Xander Bogaerts

Met drie hits in de wedstrijd tegen Cleveland Indians heeft Xander Bogaerts zich gisteren naar de kop van het slagklassement geslagen. De 23-jarige Arubaanse honkballer leidt nu de gehele Major League in aantal honkslagen (63).

Bogaerts is bezig aan zijn vierde seizoen in de Major League. Sinds vorig jaar is de Arubaanse honkballer, die in 2013 nog met Nederland deelnam aan de World Baseball Classic, aanvallend van grote waarde voor Boston Red Sox. In dat jaar kwam hij tot een slaggemiddelde van .320. Het leverde hem na afloop van het seizoen de Silver Slugger Award op. Hij was in de American League de nummer twee in slaggemiddelde en honkslagen (196).

Ook dit jaar is Bogaerts de kwelgeest van menig pitcher in de American League. In zijn eerste 43 wedstrijden met Boston Red Sox kwam de Arubaanse korte stop al tot 63 honkslagen (.346), waaronder vier homeruns. Met zijn drie hits gisteren in Fenway Park tijdens de wedstrijd tegen Cleveland Indians kwam hij bovenaan in het klassement met de meeste honkslagen in de gehele Major League.

Hitting-streak

Met zijn slaggemiddelde van .346 is de korte stop bovendien de beste in de American League en de nummer vijf in de Major League. Daarnaast sloeg Bogaerts dit seizoen vijftien tweehonkslagen, scoorde hij 33 runs en bracht hij 25 punten over de thuisplaat.  Verdedigend maakte de binnenvelder tot dusver nog slechts één veldfout (.993)

Bij Boston Red Sox staat Bogaerts nu echter even in de schaduw van Jackie Bradley Jr, die alle ogen op zich heeft gericht. De midvelder sloeg gisteren opnieuw een honkslag om zijn hitting-streak te verlengen tot 27 wedstrijden. Hij heeft nog zeven wedstrijden nodig om het clubrecord te verbreken. Opmerkelijk detail: in deze 27 wedstrijden sloeg Bogaerts (45) meer honkslagen dan Bradley Jr. (40). Zelf heeft Bogaerts op dit moment in zestien opeenvolgende wedstrijden een honkslag geslagen, zijn langste serie sinds zijn debuut in de Major League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal