Golden League

Twins opnieuw twee keer verrassend langs Terrasvogels

Twins opnieuw twee keer verrassend langs Terrasvogels

 

230516_olympia_haarlem

De Glaskoning Twins zorgde in het eerste speelweekend van het seizoen voor een verrassing door twee keer van Terrasvogels te winnen. In de daaropvolgende tien wedstrijden werd nog maar twee keer gewonnen, maar dit weekend gingen de dames uit Oosterhout op bezoek bij Terrasvogels en werd er opnieuw twee keer gewonnen. De ploeg van coach Frank Zaal klom daarmee naar de derde plaats in de stand.

Met een 4-0 voorsprong voor Terrasvogels in de tweede inning leek Lizzie Clarijs de wedstrijd te beslissen met een 2-run double, maar omdat de honkloopster op het derde honk te vroeg van haar honk ging, viel de derde nul. Twins kwam langszij en trok uiteindelijk in de tie-break aan het langste eind (5-4). Kaitlyn Medlam gooide de achtste inning en pakte de win. In de tweede wedstrijd gooide zij een complete game en pakte zij opnieuw de winst (9-2).

Oolders Omaco Sparks versloeg in een Haarlemse derby tweemaal DSS en liep wederom uit op de concurrentie. De eerste wedstrijd liep uit tot een waar pitchers duel tussen voormalige teamgenotes Dagmar Bloeming en Rebecca Soumeru. Die laatste trok aan het langste eind middels een shutout overwinning (1-0). Het enige punt scoorde dankzij defensieve slordigheden aan de kant van DSS.

In de tweede wedstrijd kwam de genadeklap in de zesde inning. Sparks liep uit van 3-0 naar 9-0 en won in zes innings.

De andere ploeg uit Haarlem (FysioExpert Olympia Haarlem) won in Enschede twee keer van Tex Town Tigers en rukte op naar de tweede plaats. Olympia sloeg in twee wedstrijden liefst 38 honkslagen, waarvan 7 voor Dinet Oosting. Ondanks een homerun van Laura Wissink werd TTT twee keer ruim verslagen: 15-1 en 12-5.

Een dag later mocht TTT zich revancheren tegen Talent Team Holland. In de eerste wedstrijd sloeg Marije Oosting de ploeg uit Enschede via een walkoff single naar de winst (6-5). De tweede wedstrijd liep uit in een waar ‘slugfest’. De ene na de andere honkslag zorgde ervoor dat beide teams 20 punten wisten te scoren!

Talent Team Holland kwam al vroeg op een forse voorsprong. In de eerste vier innings wisten zij telkens te scoren en na vierenhalve inning was de stand dan ook al 15-7. Op 6 hits, 1 error en 3 walks wist Tex Town 8 keer te scoren om de stand gelijk te trekken. Romy v.d. Wielen moest in de zesde inning toestaan dat het Talent Team opnieuw een voorsprong nam (16-15), maar pakte wel de win omdat haar slagploeg nog even vrolijk verder ging met slaan. Nadine Marinus begon de inning met een homerun om de stand weer gelijk te trekken en na twee singles en een walk waren de honken vol. Marije Oosting bracht vervolgens de go-ahead run over de thuisplaat met vier wijd en dankzij een honkslag, een fout en een wilde worp kwamen er daarna nog eens vier punten binnen.

Dat was voor TTT maar goed ook, want het Talent Team scoorde nog eens vier punten en bracht in Damishah Charles het winnende punt naar het slagperk, maar zij sloeg een vangbal en zo kwam er een einde aan deze bloedstollende en rare wedstrijd. Toen alle stofwolken opgewaaid waren stonden er 41 punten op het scorebord, waren 41 honkslagen geslagen en was de einduitslag 21-20 in het voordeel van Tex Town Tigers.

Opvallend: Laura Wissink sloeg dit weekend drie homeruns en voert met vijf homeruns dit seizoen de ranglijst aan.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League