Golden League

Olympia Haarlem verstevigt tweede plek met goed weekend

Olympia Haarlem verstevigt tweede plek met goed weekend

Foto: © Henk Seppen

Foto: © Henk Seppen

FysioExpert Olympia Haarlem speelde afgelopen weekend vier wedstrijden en wist er daarvan drie te winnen. De Haarlemse formatie lijkt daarmee voorlopig de enige ploeg te zijn die stadsgenoot Sparks nog enigszins kan volgen.

De eerste wedstrijd van het weekend, tegen Terrasvogels, werd nog vrij ruim verloren. Werpsters Vleugels en Morrisson kregen negen punten tegen en de slagploeg was niet opgewassen tegen de pitches van de debuterende Danielle Bonnet. De Amerikaanse heeft haar college seizoen afgesloten en sloot zich dit weekend voor het eerst aan bij de selectie van Terrasvogels.

De tweede wedstrijd op zaterdag werd met 5-0 gewonnen door FysioExpert Olympia dankzij goed werk van pitchers Eva Voortman en Tyla Morrisson en goed slagwerk van catcher Shareday Christina, die 2-3 sloeg met twee binnengeslagen punten.

Op zondag werd er twee keer ruim gewonnen van Talent Team Holland en zo staat FysioExpert Olympia Haarlem na achttien wedstrijden op 22 punten op de tweede plaats. Zes punten achter koploper Oolders Omaco Sparks, dat dit weekend tweemaal ruim won van Tex Town Tigers. De eerste wedstrijd eindigde in een 10-3 overwinning en opvallend genoeg was geen enkel van deze tien punten verdiend. Tex Town maakte in deze wedstrijd maar liefst vijf veldfouten.

In de tweede wedstrijd sloeg Karin Tuk haar ploeg met een 3-run homerun naar een 9-2 overwinning.

DSS en de Glaskoning Twins deelden de punten op zaterdag in Oosterhout. Dagmar Bloeming pakte voor DSS de win in de eerste wedstrijd met vier sterke innings. De kop van de slagploeg van DSS bracht de Glaskoning Twins veel schade toe. De eerste vijf slagvrouwen gingen samen 9-14 (.643) met 8 binnengeslagen punten. Dominique Sprengers keerde als korte stop terug bij DSS na haar college seizoen in Amerika en sloeg 1 uit 3 met 3 RBI.

De tweede wedstrijd werd een prooi voor de Glaskoning Twins. De ploeg uit Oosterhout won met 7-0 en scoorde al haar punten in de vierde inning. Sophie Bugter stal de show met een 3-run double. In de stand bleven de Twins zo de dames van DSS voor. Zij staan derde met 16 punten uit 16 wedstrijden, DSS volgt met 14 uit 16 op de vierde plaats voor Terravogels (14 uit 16) en TTT (12 uit 20). Talent Team Holland staat onderaan met 10 uit 12.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League