Dwayne Kemp probeert het tweede honk te bereiken.

ECC 2016

Curaçao Neptunus start ECC met winst

Curaçao Neptunus start ECC met winst

Dwayne Kemp probeert het tweede honk te bereiken.

Dwayne Kemp probeert het tweede honk te bereiken.
Foto: © Rob Jelsma

Homeruns van Gianison Boekhoudt, Rien Vernooij, Raily Legito en Dashenko Ricardo hebben Curaçao Neptunus vandaag aan de eerste overwinning geholpen de openingsdag van de European Champions Cup. In het stadion in Serravalle (San Marino) versloeg de titelverdediger het Duitse Heidenheim Heideköpfe met 9-14.

Aangewezen slagman Gianison Boekhoudt (2 uit 4) gaf de Rotterdamse honkballers vanmiddag, een dag na aankomst, een vliegende start. Na een hit van Benjamin Dille en geraakt werper voor Raily Legito, timmerde hij de bal het Stadio di Baseball di Serravalle uit voor de eerste homerun van het toernooi. Het bracht Curaçao Neptunus na vier slagmannen al direct op een 0-3 voorsprong.

Zijn ploeggenoten Rien Vernooij (1 uit 4) en Raily Legito (3 uit 5) deden dit niet veel later nog eens dunnetjes over. Vernooij sloeg op zijn beurt in de derde inning met een homerun twee ploeggenoten binnen, terwijl Legito in de vierde inning solo over de honken kon. Dashenko Ricardo diende tenslotte in de zevende inning met zijn tweepunten-homerun de genadeklap toe. Die homeruns waren hard nodig. Want zo eenvoudig als het een jaar geleden ging, toen Curaçao Neptunus in eigen huis in zeven innings met 1-15 had afgerekend met Heidenheim Heideköpfe, zo moeizaam verliep het vanmiddag.

Verlossing

Dashenko Ricardo wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

Dashenko Ricardo wordt gefeliciteerd na zijn homerun.
Foto: © Rob Jelsma

De Duitse kampioen bleek wel raad te weten met de pitches van Orlando Yntema. De pitcher van Curaçao Neptunus moest al in de eerste drie innings zeven hits en vier runs toestaan. Dat waren evenveel punten als Yntema (0.90) dit seizoen tot dusver tegen had gekregen in zes wedstrijden in de hoofdklasse. Uiteindelijk stond Yntema negen hits toe, voordat manager Evert-Jan ’t Hoen hem met volle honken en een 4-9 voorsprong in de vijfde inning naar de kant haalde.

Maar de wissel had nauwelijks het gewenste effect. Een vrije loop, een tweehonkslag en een veldfout later was het verschil door Heidenheim Heideköpfe weggewerkt: 9-9 en waren beide teams volledig in balans voor wat betreft punten, honkslagen en veldfouten. Pas de vierde Rotterdamse homerun bracht verlossing. In de zevende inning begroette catcher Ricardo de Duitse reliever Martin DeWald met een homerun. Daarmee was de Duitse defensie doorbroken en kon Curaçao Neptunus in de laatste twee innings uitlopen naar de 9-14 winst.

                            1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CURAÇAO NEPTUNUS            3 2 3 1 0 0 2 2 1 14 16 2
VOITH HEIDENHEIM HEIDEKÖPFE 0 1 3 0 5 0 0 0 0  9 10 2

Pitchers Curaçao Neptunus
Orlando Yntema (4 1/3+2 man): 2-1-9-0
Bayron Cornelissen (1 2/3): 2-1-1-2
Berry van Driel (1 2/3): 1-0-0-0
Kevin Kelly (1/3): 0-0-0-0
Steven van Groningen (1): 0-0-0-0

Pitchers VOITH Heidenheim Heideköpfe
Wes Roemer (2): 2-0-4-1
Patrick Seyfried (4 1/3+1 man): 1-1-7-0
Martin Dewald (2/3): 0-1-2-0
Julius Spain (1): 0-2-2-0
Marcel Giraud (1): 1-1-1-1

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016