L&D Amsterdam scoorde zesmaal in de derde inning.

ECC 2016

Tweede Europese zege voor L&D Amsterdam

Tweede Europese zege voor L&D Amsterdam

L&D Amsterdam scoorde zesmaal in de derde inning.

L&D Amsterdam scoorde zesmaal in de derde inning.
Foto: © FIBS/Lauro Bassani

Scoorde Nick Urbanus gisteren op de eerste speeldag van de European Champions Cup al vier punten, vandaag voegde hij daar voor L&D Amsterdam nog eens drie runs aan toe. Urbanus hielp daarmee zijn ploeg aan een 10-2 overwinning  op Kotlářka Praha om daarmee het nog enige ongeslagen team te blijven in poule B.

Kotlářka Praha stuntte vorig jaar door voor het eerst in de clubgeschiedenis de Tsjechische landstitel te veroveren. Ten koste van grootmacht Draci Brno. In de Czech Extraliga moet Kotlářka Praha inmiddels alweer genoegen nemen met een tweede plaats achter de ploeg uit Brno. Tijdens de European Champions Cup zullen de Tsjechische honkballers zich ook moeten schikken in een bijrol.

Gisteren ging Kotlářka Praha al met 4-7 onderuit tegen Buchbinder Legionäre, voor wie de Nederlandse startend pitcher Mike Bolsenbroek zeven keer drie slag in zes innings gooide. Vandaag had de Tsjechische slagploeg geen antwoord op de pitches van Pim Walsma en Jimmy Osinga. Het tweetal stond slechts vier hits en twee punten toe. Vorig jaar maakte Osinga zijn Europese debuut. Zijn debuut in de hoofdklasse moet nog altijd volgen.

Probleemloos

Gilmer Lampe probeert veilig het tweede honk te bereiken.

Gilmer Lampe probeert veilig het tweede honk te bereiken.
Foto: © FIBS/Lauro Bassani

In de aanloop naar de European Champions Cup begon Walsma afgelopen zaterdag voor het eerst sinds jaren weer een wedstrijd als startend pitcher. Het ging hem goed af. En ook vandaag werkte hij zich probleemloos door de eerste vijf innings heen. Osinga maakte hierna het karwei vakkundig af. De twee gooiden samen acht strikeouts.

Nick Urbanus (2 uit 2) leidde opnieuw zijn ploeg de juiste weg. Hij opende de eerste slagbeurt al met een tweehonkslag op de allereerste pitch die hij kreeg van Marek Minarik. Nadat Urbanus de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong had gebracht, liep de ploeg in de derde inning zelfs uit naar 4-0. Nog eens vijf hits brachten een slagbeurt later het verschil op 10-1. Uiteindelijk bracht Martin Muzik met zijn punt in de zevende inning de 10-2 eindstand op het scorebord.

Europese debuut

Bij de Amsterdammers maakte de 22-jarige Tim van Ee zijn Europese debuut. Hij is één van de spelers uit het Rookie League-team, die mee zijn gereisd naar Rimini. L&D Amsterdam kwam dit duel tot twaalf hits, waaronder drie van Koen Nooij (3 uit 4) en twee van Remco Draijer en Jesse Aussems (allebei 2 uit 4).

Morgenmiddag sluit L&D Amsterdam de eerste ronde van de European Champions Cup af tegen het Duitse Buchbinder Legionäre van hoofdcoach Ivan Rodriguez. Bij winst wacht vrijdag een wedstrijd tegen één van de sterke teams uit de loodzware poule des doods met onder meer titelverdediger Curaçao Neptunus, Fortitudo Bologna en T&A San Marino.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
KOTLARKA PRAHA  0 0 0 1 0 0 1 0 0  2  4 2
L&D AMSTERDAM   1 0 3 6 0 0 0 0 X 10 12 1

Pitchers Kotlářka Praha
Marek Minarik (3 2/3): 1-3-8-2
Josef Chilar (3 1/3): 4-1-4-0
Jan Obst (1): 0-0-0-0

Pitchers L&D Amsterdam
Pim Walsma (5): 4-5-2-1
Jimmy Osinga (4): 4-3-2-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016