Softbal

Bondscoach Francisca presenteert selectie WK softbal

Bondscoach Francisca presenteert selectie WK softbal

 

030716_selectie_dames_softbal

Bondscoach Juni Francisca heeft vandaag de selectie voor Team Kingdom of the Netherlands voor het WK Softbal bekendgemaakt. Voor het WK, dat tussen 15 en 24 juli wordt gespeeld in Surrey, Canada, zijn in totaal zeventien speelsters geselecteerd.

Met de nationale ploeg worden er in de maand juni oefenwedstrijden gespeeld tegen herensoftbalteams om ervoor te zorgen dat Team Kingdom of the Netherlands tegen sterke tegenstanders kan oefenen.

De selectie bestaat uit de volgende speelsters:

Pitchers: Ilona Andringa, Rebecca Soumeru, Mariëlle Vleugels, Ginger de Weert, Eva Voortman
Catchers: Dinet Oosting, Karin Tuk, Anne Blaauwgeers
Infielders: Virginie Anneveld, Damishah Charles, Shareday Christina, Suclaina van Gurp, Britt Vonk, Maxime van Dalen
Outfielders: Jessie van Aalst, Brenda Beers, Chantal Versluis
Reserves: Lizzie Clarijs, Leonella Elizabeth, Cindy van der Zanden

World Cup of Softbal

Na de oefenwedstrijden zal het team afreizen naar Oklahoma City om daar in de voorbereiding op het WK deel te nemen aan de elfde editie van de World Cup of Softball.

Tijdens dit toernooi komt Team Kingdom of the Netherlands onder anderen Japan, de Verenigde Staten, Australië en Canada tegen, de vier hoogstgeplaatste landen op de wereldranglijst. Zelf staat Team Kingdom of the Netherlands voor aanvang van het toernooi op de zevende plaats.

Doelstelling

De doelstelling voor het WK is voor de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands een plek bij de bovenste acht. Dat resultaat zou in lijn zijn met de resultaten van de laatste drie WK’s: 7e in 2010, 6e in 2012 en 6e in 2014.

Team Kingdom of the Netherlands staat onder leiding van bondscoach Juni Francisca, die in 2014 als clubcoach kampioen werd met Oolders Omaco Sparks Haarlem en vorig jaar het stokje overnam van voorganger Craig Montvidas. Tot zijn technische staf behoren ook bench coach Stanley Doney, assistent coaches Edward Franka, Marcel Schippers en Harvey Gumbs en pitching coach Karen Marr.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal