Teleurstelling bij Rimini na het opnieuw missen van de Europese titel.

ECC 2016

La Gazzetta dello Sport: ‘Wat een teleurstelling’

La Gazzetta dello Sport: ‘Wat een teleurstelling’

Teleurstelling bij Rimini na het opnieuw missen van de Europese titel.

Teleurstelling bij Rimini na het opnieuw missen van de Europese titel.
Foto: © Rob Jelsma

De grootste sportkrant van Italië, La Gazzetta dello Sport, kwam vanmorgen onder de kop ‘Wat een teleurstelling’ uit met een groot artikel over de Europese vloek voor Rimini met een foto van de feestende Nederlandse Pirates bij de thuisplaat van de Italiaanse landskampioen.

Verslaggever Maurizio Caldarelli constateerde, dat Rimini voor de tiende keer tweede is geworden en Amsterdam voor de eerste keer eerste. Drie keer in de geschiedenis won Rimini de Europa Cup, maar de laatste eindzege dateert al weer van 1989.

De ambitieuze clubvoorzitter Cesare Zangheri haalde met steun van zijn stad en provincie de organisatie van jaargang 2016 naar Rimini, maar zijn Italiaanse Pirati gingen tweemaal voor Pampus. Zowel in de openingswedstrijd (2-6) als in de finale (4-5) bleek Amsterdam sterker.

Emoties

Vreugde bij de Amsterdammers na afloop van de gewonnen finale.

Vreugde bij de Amsterdammers na afloop van de gewonnen finale.
Foto: © Rob Jelsma

Het gelukkigst was Zangheri de avond ervoor nog, toen zijn oranje-zwarte jongens hun Italiaanse rivalen uit Bologna uitschakelden voor de camera’s van de live uitzendende televisiezender RAI Sport 2. De finale tegen Amsterdam ging pas om 23.00 uur live, beslisten de bazen van de RAI in Rome op het laatste moment.

La Gazzetta dello Sport: “Rimini ziet de droom van een overwinning in eigen huis in rook opgaan. Het Stadio dei Pirati ziet daarentegen de Nederlandse formatie van L&D Amsterdam triomferen en daarmee het succes van de inaugurele wedstrijd herhalen aan het eind van een vier uur durende strijd met duizend emoties en beslist door episodes. Het resultaat had wellicht anders kunnen zijn, als Rimini (bij 1-0 voor en 1 man uit) het voordeel van volle honken in de vierde inning had kunnen concretiseren”.

Europese vloek

Ook Caldarelli’s collega Cristiano Cerbara van website Baseball.it verwijst in de kop boven zijn artikel (01.58 uur) naar de Europese vloek, die maar duurt en duurt. “Deze keer wordt de Coppa dei Campioni gewonnen door de Pirati, maar helaas die piraten afkomstig uit Amsterdam. Rimini begint deze finale, 27 jaar na de eindoverwinning op Haarlem Nicols in Barcelona, sterk maar komt achter, trekt de stand gelijk, droomt van de overwinning maar gaat tenslotte ten onder in de fatale tie-break. De verdiende eer gaat naar L&D Amsterdam, dat in de loop van de manifestatie zich een titelwaardige ploeg heeft getoond”.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2016