Mitch Dening aan slag voor Australië in de wedstrijd tegen Nederland.

HHW 2016

Australië maakt selectie voor Honkbal Week Haarlem bekend

Australië maakt selectie voor Honkbal Week Haarlem bekend

Mitch Dening aan slag voor Australië in de wedstrijd tegen Nederland.

Mitch Dening aan slag voor Australië in de wedstrijd tegen Nederland.
Foto: © 2013 World Baseball Classic, Inc.

Australië reist komende maand met onder meer drie voormalig Major Leaguers af naar Haarlem voor deelname aan de Honkbal Week Haarlem. Met de Australische nationale ploeg keert ook Dushan Ruzic terug naar Nederland. Hij won eerder met het Rotterdamse Neptunus twee landstitels.

Dushan Ruzic kwam van 2008 tot en met 2010 en in 2012 voor het Rotterdamse Neptunus uit in de hoofdklasse. In 2010 werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van zowel de Play-Offs als de Holland Series. In dat jaar gooide hij bovendien een no-hitter voor Neptunus in de wedstrijd tegen Almere.

Voor de 28e editie van de Honkbal Week Haarlem heeft manager Jon Deeble verder de beschikking over de voormalig Major Leaguers Trent Oeltjen, Luke Hughes en Shane Lindsay. Oeltjen speelde tussen 2009 en 2011 99 wedstrijden in de Major League en was in februari van dit jaar nog de beste slagman (.615) voor Australië tijdens het kwalificatietoernooi voor de World Baseball Classic van 2017. Hughes speelde 106 wedstrijden in de Major League tussen 2010 en 2012.

Ongeslagen

In totaal reizen twaalf spelers mee uit de selectie van het dit jaar gehouden kwalificatietoernooi voor de World Baseball Classic. Daarin bleef Australië in februari in drie wedstrijden ongeslagen. Na overwinningen op de Filipijnen (11-1) en Zuid-Afrika (4-1) werd in de finale in het Blacktown International Sportspark met 12-5 opnieuw gewonnen van Zuid-Afrika.

Voor zijn selectie van 24 spelers heeft Deeble een aantal debutanten opgeroepen. Dat zijn Wilson Lee, Tom Bailey, Andrew Campbell, Jacob Younis en Aaron Sayers. Wilson Lee speelt momenteel voor Bonn Capitals in de Duitse Bundesliga.

All Star Game

In de technische staf is verder Jim Colborn opgenomen. Deze zeventigjarige coach kwam tien seizoenen als speler uit in de Major League, werd in 1973 geselecteerd voor de All Star Game en gooide in 1977 voor Kansas City Royals een no-hitter. Tussen 2000 en 2008 was hij bovendien in negen seizoenen assistent-coach voor een Major League-team.

De Honkbal Week Haarlem wordt gehouden van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli. Australië begint het toernooi op zaterdag 16 juli met een wedstrijd tegen Chinese Taipei. Op woensdagavond 20 juni speelt de Australische ploeg tegen Nederland. Het wordt de vierde keer in totaal en de eerste keer sinds 1998 dat Australië van de partij is in Haarlem.

Selectie

Pitchers (11):
Tim Atherton
Tom Bailey
Steve Chambers
Wilson Lee
Shane Lindsay
Scott Mitchinson
Dushan Ruzic
Aaron Sookee
Matt Timms
Josh Tols
Matt Williams

Catchers (2):
Trent D’Antonio
Ryan Battaglia

Binnenvelders (6):
Darryl George
Luke Hughes
Mitch Nilsson
Aaron Sayers
Stefan Welch
Jacob Younis

Buitenvelders (5):
Andrew Campbell
Mitch Dening
David Kandilas
Trent Oeltjen
David Sutherland

Technische staf:
Jon Deeble – manager
Tony Harris – assistent-coach
Kevin Jordan – assistant-coach
Jim Colborn – pitching-coach
Rob Moden – teammanager

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016