Rien Vernooij keert voorlopig niet meer terug op het veld voor Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus raakt ook Rien Vernooij kwijt

Curaçao Neptunus raakt ook Rien Vernooij kwijt

Rien Vernooij keert voorlopig niet meer terug op het veld voor Curaçao Neptunus.

Rien Vernooij keert voorlopig niet meer terug op het veld voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Regerend landskampioen Curaçao Neptunus moet niet alleen het seizoen afmaken zonder catcher Dashenko Ricardo, maar ook zonder Rien Vernooij. Daarmee raakt de Rotterdamse ploeg in één week tijd de twee beste slagmannen uit de hoofdklasse kwijt.

Rien Vernooij is één van de spelers, die vandaag officieel is geschorst naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam op vrijdag 27 mei. Daarin gingen spelers van beide ploegen met elkaar op de vuist. De wedstrijd werd uiteindelijk in de vierde inning gestaakt.

Vandaag heeft de Commissie Strafzaken van de KNBSB een uitspraak gedaan in de zaak. Overigens moesten de betrokken spelers al zaterdag 28 mei de wedstrijd tegen L&D Amsterdam vanaf de zijlijn toekijken.

Zwaarst gestraft

Vernooij is door de Commissie Strafzaken het zwaarst gestraft. Voor zijn aandeel in de ongeregeldheden wordt de honkballer van Curaçao Neptunus zelfs geschorst tot 1 juli 2017. Ook L&D Amsterdam-speler Gilmer Lampe kreeg een hoge straf. Hij moet tien wedstrijden vanaf de zijlijn toekijken.

Daarnaast zijn door de commissie straffen uitgedeeld aan Curaçao Neptunus-spelers Raily Legito (drie wedstrijden) en Dwayne Kemp (drie wedstrijden). L&D Amsterdam moet naar aanleiding van de ongeregeldheden zowel Michael Duursma als Linoy Croes missen. Beide spelers zijn voor vier wedstrijden geschorst.

Gedrag

Het is de tweede forse straf die de Commissie Strafzaken van de KNBSB dit seizoen in de hoofdklasse uitdeelt. Vorige maand werd Stanley Engelhardt geschorst tot 1 september 2016. De assistent-coach van Corendon Kinheim kreeg de straf opgelegd met name naar aanleiding van zijn gedrag op 12 mei na afloop van de wedstrijd van de Haarlemse ploeg tegen Pickles UVV.

De gestaakte wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wordt op dinsdag 14 juni in Rotterdam in zijn geheel overgespeeld. Het is de laatste wedstrijd uit de eerste ronde. Zowel Curaçao Neptunus als L&D Amsterdam hadden zich in die eerste ronde al verzekerd van een plaats in de Play-Offs. Morgen gaan de acht teams uit de hoofdklasse van start met de wedstrijden uit de tweede ronde. In die ronde kunnen nog twee andere teams zich plaatsen voor de Play-Offs.

Enorme aderlating

De schorsing van Vernooij is opnieuw een enorme aderlating voor koploper Curaçao Neptunus. Eerder deze week liet catcher Dashenko Ricardo al weten per direct een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Hij keert terug naar Curaçao. Beide spelers leiden de hoofdklasse in slaggemiddelde.

Vernooij sloeg in zeventien wedstrijden 26 honkslagen (.464). Hij wordt in het klassement gevolgd door Dashenko Ricardo. De Meest Waardevolle Speler van het vorige seizoen kwam tot 33 hits in twintig wedstrijden (.434).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse