Carter Kieboom.

Honkbal

Ook Carter Kieboom gedraft door Washington Nationals

Ook Carter Kieboom gedraft door Washington Nationals

Carter Kieboom.

Carter Kieboom.
Foto: © MLB

Vier jaar nadat Spencer Kieboom door Washington Nationals werd gedraft, is ook zijn jongste broer in de jaarlijkse drafts gekozen door dezelfde Amerikaanse proforganisatie. De achttienjarige Carter Kieboom werd zelfs al in de eerste ronde gekozen.

Spencer en Carter Kieboom zijn twee van de drie honkballende broers van de in Nederland geboren en opgegroeide Alswinn Kieboom. Zelf kwam hij in Nederland in de hoofdklasse uit voor HCAW en Twins en speelde hij bovendien voor Jong Oranje.

De inmiddels 25-jarige Spencer Kieboom werd in 2012 in de vijfde rond gedraft door Washington Nationals. Hij speelde sindsdien vijf seizoenen in de Minor League voor deze Amerikaanse proforganisatie en komt momenteel uit voor het Double A-team Harrisburg Senators.

Silver Spikes Award

Kieboom maakte in 2012 de overstap van Clemson University. De afgelopen jaren trad Carter Kieboom in de voetsporen van zijn oudere broer. Via Walton High School zou hij ook voor Clemson University gaan spelen. Daarvoor had hij eerder dit jaar al zijn handtekening onder een intentie-overeenkomst gezet. Nu heeft Carter de kans gekregen om al op achttienjarige leeftijd aan zijn profcarrière te beginnen.

Tijdens de eerste dag van de jaarlijkse drafts van Major League Baseball werd Carter Kieboom al als 28e speler gekozen. Het is voor het eerst sinds 2011 dat Washington Nationals een positiespeler heeft gekozen in de eerste ronde. Carter, inzetbaar als derde honkman en korte stop, wordt aanvallend beter ingeschat dan zijn broer Spencer. Het achttienjarige talent ontving afgelopen zomer de Silver Spikes Award naar aanleiding van zijn prestaties tijdens de Under Armour All American Game, een jaarlijkse wedstrijd tussen de beste high school-spelers van de Verenigde Staten.

Bijzondere kwaliteit

Voor Walton High School kwam hij tot een slaggemiddelde van .366 met negen tweehonkslagen, twee driehonkslagen, vijf homeruns en 37 binnengeslagen punten. Daarnaast brengt Carter Kieboom een bijzondere kwaliteit mee. Hij is eveneens inzetbaar als zowel linkshandige en rechtshandige pitcher. Kieboom kreeg de afgelopen jaren diverse onderscheidingen voor zijn prestaties.

De derde Kieboom-broer doorliep hetzelfde traject. Maar Trevor Kieboom belandde via Walton High School en Clemson University bij de University of Georgia. Door twee operaties aan zijn schouder bleef interesse van Major League Baseball-clubs voor de eerste honkman vooralsnog uit. Niettemin maakt ook hij dit jaar deel uit van de drafs en maakt hij zodoende later deze week ook nog kans op een aanbieding van een Amerikaanse profclub.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal