Omar Williams voor UVV aan slag in de wedstrijd tegen DSS.

HB Hoofdklasse

UVV-speler Williams zorgt voor unieke prestatie

UVV-speler Williams zorgt voor unieke prestatie

Omar Williams voor UVV aan slag in de wedstrijd tegen DSS.

Omar Williams voor UVV aan slag in de wedstrijd tegen DSS.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Omar Williams heeft vanmiddag voor een bijzondere prestatie gezorgd. In de wedstrijd tegen DSS sloeg de derde honkman van Pickles UVV twee homeruns in één inning. De winst in het curieuze duel ging uiteindelijk met 17-18 naar DSS. De Haarlemse ploeg gaat daarmee na drie wedstrijden, samen met Curaçao Neptunus en Vaessen Pioniers, ongeslagen aan de leiding in de tweede competitiehelft.

De acht teams uit de hoofdklasse zijn donderdag van start gegaan voor de tweede competitiehelft. In de eerste competitieronde verzekerden Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zich van de eerste twee tickets voor de Play-Offs. In de tweede competitiehelft kunnen de overige zes teams spelen om de andere twee toegangsbewijzen.

Die tweede competitiehelft is sensationeel gestart. Na de eerste serie staat de splinternieuwe Europees clubkampioen L&D Amsterdam onderaan in het klassement, terwijl de hekkensluiter uit de eerste ronde DSS nu aan de leiding gaat. HCAW deed dit weekeinde van zich spreken met twee knappe overwinningen op Kinheim.

Huldiging

Vaessen Pioniers had deze week lak aan reputaties. De Hoofddorpse ploeg bezorgde L&D Amsterdam een forse kater. Vijf dagen na de verovering van de Europese clubtitel ging de Amsterdamse ploeg ten onder tegen Vaessen Pioniers. Dat het geen toevalstreffer was, bleek dit weekeinde, toen de Hoofddorpse honkballers ook de andere twee wedstrijden uit de serie in winst wisten om te zetten.

Op de dag dat de honkballers van L&D Amsterdam op Sportpark Ookmeer werden gehuldigd voor hun Europese titel, sloeg Vaessen Pioniers zes hits in de vijfde inning om de voorsprong uit te breiden van 1-2 naar 1-8. Via een driepunten-homerun van Nick Urbanus en een tweepunten-homerun van Danny Rombley kwam L&D Amsterdam in de gelijkmakende slagbeurt nog wel terug tot 6-8, maar dichterbij konden de Amsterdammers niet komen. Met een 6-10 zege completeerde Vaessen Pioniers de sweep.

Hoogtepunt

Voor UVV zorgde derde honkman Omar Williams (4 uit 6) vandaag voor een hoogtepunt. Hij opende voor Pickles UVV de tweede slagbeurt van de wedstrijd tegen DSS met een solohomerun de score. Drie hits, een doorgeschoten bal en een wilde worp later ramde Williams opnieuw de bal over de hekken. Ditmaal nam hij twee ploeggenoten mee over de thuisplaat en had UVV een 8-0 voorsprong genomen. Zijn twee homeruns in één slagbeurt konden zijn ploeg uiteindelijk niet aan de overwinning helpen.

De Utrechtse ploeg verspeelde in de vijfde en zesde inning een 11-0 voorsprong, kwam zelf in de zesde inning weer op een 17-11 voorsprong, maar zag een slagbeurt later die voorsprong alweer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Nadat DSS al zevenmaal in de zesde inning had gescoord, herhaalden de Haarlemse honkballers dat een inning later voor de winst: 17-18. Pickles UVV en DSS scoorden vandaag samen 36 punten, sloegen 29 honkslagen en maakten tien veldfouten.

Debuut

Bij de Utrechtse ploeg maakte vandaag de Amerikaan Matt Erickson zijn debuut in de hoofdklasse. Hij is inzetbaar als linkshandige pitcher, maar speelde vandaag ook zes innings als aangewezen slagman (1 uit 4) om speelgerechtigd te zijn voor het restant van het seizoen. In de zesde inning debuteerde Erickson op de heuvel. Dat werd een ongelukkig optreden. Na vier vrije lopen en vijf honkslagen tegen moest hij acht punten incasseren.

Eerder dit seizoen kwam Erickson uit voor Fairview High School. In zestien wedstrijden als pitcher kwam hij tot een verdiende puntengemiddelde van 2.38 met 71 keer drie slag en 24 keer vier wijd in vijftig innings. Hij won vijf wedstrijden en verloor er twee. Afgelopen maandag nam hij nog deel aan de Colorado High School Futures Game, dat werd gehouden in het Major League-stadion van Colorado Rockies. Hij gooide daarin als reliever drie keer drie slag in één inning en stond één punt toe.

Uitslagen achtste speelronde
(eerste ronde uit de tweede competitiehelft)

Curaçao Neptunus – De Glaskoning Twins: 3-1
Curaçao Neptunus – De Glaskoning Twins: 11-1
De Glaskoning Twins – Curaçao Neptunus: 0-6

Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 5-1
Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 3-2
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 6-10

HCAW – Kinheim: 0-6
HCAW – Kinheim: 7-6
Kinheim – HCAW: 1-2

DSS – Pickles UVV: 7-6
DSS – Pickles UVV: 8-7
Pickles UVV – DSS: 17-18

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse