Golden League

Haarlemse ploegen doen goede zaken in Golden League

Haarlemse ploegen doen goede zaken in Golden League

Lizzie Clarijs (Terrasvogels) in actie tegen Sparks. Zij stootte met een squeeze bunt het winnende punt binnen.

Lizzie Clarijs (Terrasvogels) in actie tegen Sparks. Zij stootte met een squeeze bunt het winnende punt binnen.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem heeft dit weekend drie van haar vier wedstrijden gewonnen. Op zondag werd er volgens verwachting twee keer gewonnen van Talent Team Holland en op zaterdag werd de eerste wedstrijd tegen Terrasvogels nog behoorlijk overtuigend gewonnen (11-7).

In de tweede wedstrijd wist Danielle Bonnet de slagploeg van Sparks lang in bedwang te houden. Een homerun van Karin Tuk in de tweede inning en een RBI triple van Kehli Washington zorgden voor de enige punten van de wedstrijd voor Sparks.

Met nog een slagbeurt te gaan stond Terrasvogels met 2-1 achter, maar ze wisten er nog een tie-break uit te slepen na een triple van Finau en een RBI-single van Waasdorp. In die tie-break wist Bonnet ervoor te zorgen dat de sterke slagploeg van Sparks niet kon scoren. Een geslaagde squeeze play van slagvrouw Lizzie Clarijs bezorgde Terrasvogels de 3-2 overwinning.

DSS en FysioExpert Olympia Haarlem profiteerden optimaal van het puntverlies van zowel Terrasvogels als Sparks. DSS won twee keer van Tex Town Tigers (2-1 en 7-6). In de tweede wedstrijd scoorde Belinda White het winnende punt voor DSS via een walk-off wilde worp.

FysioExpert Olympia Haarlem was twee keer te sterk voor de Glaskoning Twins. Pitchers Mariëlle Vleugels en Eva Voortman gooiden beiden een complete game en stonden in 13 innings slechts één punt toe. Olympia won met 9-1 en 4-0.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League