Ruar Verkerk in actie voor CGL Twins.

HB Hoofdklasse

Profhonkballer Verkerk terug bij Curaçao Neptunus

Profhonkballer Verkerk terug bij Curaçao Neptunus

Ruar Verkerk in actie voor CGL Twins.

Ruar Verkerk in actie voor CGL Twins.
Foto: © Bryan Green

Profhonkballer Ruar Verkerk voegt zich vandaag bij de selectie van regerend landskampioen Curaçao Neptunus. Minnesota Twins heeft de overeenkomst met de negentienjarige binnenvelder beëindigd. Verkerk speelde twee seizoenen voor deze Amerikaanse proforganisatie.

Ruar Verkerk verbleef de afgelopen weken in Ft. Myers (Florida) om zich door middel van  Extended Spring Training voor te bereiden op zijn derde profseizoen in de Verenigde Staten. Sinds zijn debuut op 21 juni 2014 speelde hij 47 wedstrijden voor het Rookie League-team van Minnesota Twins in de Gulf Coast League.

In die twee seizoenen kwam hij tot 23 honkslagen, waarbij hij zijn slaggemiddelde uit 2014 van .147 vorig jaar verbeterde tot .197. Afgelopen dinsdag heeft Minnesota Twins echter laten weten de diensten van de Nederlandse binnenvelder niet meer nodig te hebben.

Drafts

In verband met het aantrekken van diverse nieuwe spelers tijdens de jaarlijkse drafts moeten verschillende profhonkballers uit het Extended Spring Training hun plaats afstaan. Met Verkerk werden ook de overeenkomsten met vijf andere honkballers verbroken.

Verkerk heeft zich nu gevoegd bij de selectie van Curaçao Neptunus. Voor deze club maakte hij op zondag 26 mei 2013 zijn debuut in de hoofdklasse. Hij speelde in dat jaar drie duels voor de hoofdmacht waarin hij tot twee honkslagen (.222) kwam. Het zijn tot dusver zijn enige wedstrijden in de hoofdklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse