Chris Pfau in actie voor Vaessen Pioniers.

HB Hoofdklasse

Vaessen Pioniers blijft ongeslagen

Vaessen Pioniers blijft ongeslagen

Chris Pfau in actie voor Vaessen Pioniers.

Chris Pfau in actie voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Vaessen Pioniers heeft zich nadrukkelijk gemeld voor één van de twee overgebleven tickets voor de Play-Offs. De Hoofddorpse ploeg bleef ook deze week ongeslagen en gaat daarmee aan de leiding in de tweede helft van de hoofdklasse. Ook in Bussum komt een plaats in de Play-Offs steeds dichterbij.

Nadat in de eerste speelronde van de tweede helft al driemaal de kersverse Europees clubkampioen was verslagen, werd door Vaessen Pioniers deze week ook De Glaskoning Twins aan de zegekar gebonden. Met de drie zeges op het team uit Oosterhout is het totaal aantal opeenvolgende overwinningen voor Vaessen Pioniers op twaalf gekomen. Alleen L&D Amsterdam wist dit seizoen meer wedstrijden op rij te winnen (17).

Met name de pitching had Vaessen Pioniers goed voor elkaar. Donderdagavond gooide Lars Huijer al twaalf strikeouts in zeven innings. Twee dagen later gooide Chris Pfau met acht keer drie slag de complete zeven innings durende wedstrijd. Nick Keur leidde zijn ploeg vandaag naar de derde winst op De Glaskoning Twins. Hij stond in zes innings maar vier hits toe. Het bleven de enige honkslagen van Twins dit duel.

Aansluiting

Met de zes overwinningen uit de tweede periode heeft Vaessen Pioniers de derde plaats in het totaalklassement verder verstevigd. Ook heeft de ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin inmiddels een comfortabele voorsprong op de concurrentie in de tweede periode. Alleen HCAW weet tot dusver goed aansluiting te houden. De Bussumse ploeg verloor tot dusver nog maar één wedstrijd uit de tweede periode.

Precies twee jaar na zijn eerste overwinning in de hoofdklasse, boekte HCAW-pitcher Oscar Meuris vandaag ook zijn derde zege. Op 19 juni 2014 won Meuris zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Hij deed dat in dienst van UVV in de wedstrijd tegen het Bussumse HCAW. Vorig jaar maakte hij de overstap naar datzelfde HCAW en in zijn optreden tegen zijn voormalige ploeg won hij zijn tweede hoofdklasseduel uit zijn carrière. Een dag eerder tekende hij ook al aan voor de save toen hij de laatste uit van de wedstrijd voor zijn rekening had genomen.

Lange klap

Meuris gooide vanmiddag in de Rob Hoffman Vallei de tiende inning, nadat Jim Ploeger in zeven innings maar vier honkslagen had toegestaan en Giovanni Tensen in twee innings zelfs geen enkele. De closer stond, met pinch-runners op het eerste en het tweede honk, in de verlenging maar één punt toe. Een slagbeurt later sloeg Gianni Frolijk zijn ploeg naar de winst. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg hij een walk-off tweehonkslag. Daarmee stuurde hij zowel Kevin Nieveld als Kevin Weijgerste over de thuisplaat voor de 4-3 winst en de sweep tegen Pickles UVV.

Het was deze week in de hoofdklasse vooral de week van de lange klap. Maar liefst negen keer verdween een bal over de omheining. Donderdag was het eerst de beurt aan Gianison Boekhoudt (+1 man, Curaçao Neptunus) en Bryan Engelhardt (solo, Kinheim). Zaterdag sloegen voor Vaesen Pioniers Quintin de Cuba (solohomerun) en Shurman Marlin (grand-slam) de bal het stadion uit. Raoell Kortstam (+1 man) deed dat diezelfde middag voor HCAW, terwijl voor L&D Amsterdam Linoy Croes zelfs zorgde voor tweepunten-homeruns in de vierde én zesde inning. Vandaag was zijn ploeggenoot Rashid Gerard (+1 man) trefzeker. In diezelfde wedstrijd sloeg voor DSS Sven van der Sanden een solohomerun.

Uitslagen negende speelronde:

Kinheim – Curaçao Neptunus: 5-4
Kinheim – Curaçao Neptunus: 4-5
Curaçao Neptunus – Kinheim: 6-0

L&D Amsterdam – DSS: 6-2
L&D Amsterdam – DSS: 6-1
DSS – L&D Amsterdam: 1-10

Vaessen Pioniers – De Glaskoning Twins: 7-6
De Glaskoning Twins – Vaessen Pioniers: 0-10
De Glaskoning Twins – Vaessen Pioniers: 1-4

Pickles UVV – HCAW: 0-11
Pickles UVV – HCAW: 2-5
HCAW – Pickles UVV: 4-3

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse