Golden League

Olympia en Sparks delen de punten in enige dubbel van het weekend

Olympia en Sparks delen de punten in enige dubbel van het weekend

Eva Voortman was in vorm zaterdag.

Eva Voortman was in vorm zaterdag.
Foto: © Henk Seppen

Omdat beide teams later in het seizoen vanwege de Europa Cups een speelweekend missen, moest er een weekend gevonden worden om deze wedstrijden toch te laten spelen. In Haarlem waren Oolders Omaco Sparks en FysioExpert Olympia daarom de enige twee teams die in actie kwamen op zaterdag.

In de strijd om de eerste plaats in de stand van het reguliere seizoen was het voor FysioExpert Olympia Haarlem erg belangrijk om twee keer van Oolders Omaco Sparks te winnen om op die manier de koploper in het vizier te houden. Sparks had voor aanvang een voorsprong van 12 punten (met twee wedstrijden meer gespeeld).

In de eerste wedstrijd nam Eva Voortman, speelster van Team Kingdom of the Netherlands dat in juli deelneemt aan het WK Softbal in Canada, haar team aan de hand. Als werpster stond zij in zeven innings slechts drie honkslagen toe, terwijl zij er zelf als slagvrouw twee sloeg. Ze kreeg slechts één (onverdiend) punt tegen, terwijl zij zelf twee keer scoorde.

Voortman scoorde haar eerste punt na een honkslag van Mariëlle Vleugels en zo nam Olympia in de derde inning een 1-0 voorsprong. In de vierde inning kwam Sparks echter langszij via een sacrifice fly van Karin Tuk. Sparks kreeg, dankzij ijzersterk werpen van Voortman, geen loopsters meer op de honken in de rest van de wedstrijd en zo kon Olympia in de zevende slagbeurt een beslissing forceren. Met een tweehonkslag sloeg Voortman vervolgens zelf de 2-1 over de plaat en op een honkslag van Brenda Beers. Einduitslag: 1-3.

In de tweede wedstrijd was het een andere werpster van Team Kingdom of the Netherlands die de overwinning pakte. De doorgaans sterke slagploeg van Sparks kwam in de tweede wedstrijd iets meer op gang, hoewel werpster Mariëlle Vleugels de schade beperkt wist te houden in het begin van de wedstrijd. Vleugels zelf opende de score in de tweede inning na haar eigen single en een tweehonkslag van Shareday Christina. Zij kon niet voorkomen dat Kiki Draaijer de gelijkmaker binnen sloeg in de gelijkmakende vierde slagbeurt.

Hierna hielden werpsters Ginger de Weert en Mariëlle Vleugels de slagploegen in toom. De ‘win’ ging echter naar een derde werpster van Team Kingdom of the Netherlands. In de gelijkmakende zevende slagbeurt wist de regerend landskampioen de wedstrijd toch naar zich toe te trekken dankzij een walkoff single van Manoa Weijgerste. Rebecca Soumeru, die het werpen in de vijfde inning overnam van de Weert, pakte haar negende win van het seizoen. Haar statistieken zijn indruwekkend: 9-0 met een ERA van 1.35 en 46 strikeouts in 52 innings.

Omdat beide teams de punten deelden, veranderd er in de top twee van de competitie niet zoveel. Omdat DSS niet speelde, liep FysioExpert Olympia Haarlem wel twee punten uit op de derde plaats. Volgende week staan de nummers twee en drie in het Nol Houtkamp Sportpark (Olympia) tegenover elkaar. Oolders Omaco Sparks neemt het dan op tegen De Glaskoning Twins, terwijl Terrasvogels in Enschede tegen Tex Town Tigers zal proberen te profiteren van het onvermijdelijke puntverlies dat DSS en/of Olympia zullen oplopen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League