Rick van den Hurk.

Honkbal

Van den Hurk verlengt contract met Japanse club

Van den Hurk verlengt contract met Japanse club

Rick van den Hurk.

Rick van den Hurk.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Rick van den Hurk blijft tot en met 2019 verbonden aan de Japanse regerend kampioen Fukuoka SoftBank Hawks. De 31-jarige Nederlandse pitcher heeft zijn contract met de Japanse profclub uit de Nippon Professional Baseball met drie jaar verlengd.

Van den Hurk maakte vorig jaar zijn debuut voor Fukuoka SoftBank Hawks in de Nippon Professional Baseball, nadat hij in december 2014 een tweejarige overeenkomst had afgesloten. Sindsdien werd hij landskampioen met SoftBank Hawks en won hij veertien wedstrijden zonder er één te verliezen. Met die prestatie vestigde hij op 10 mei van dit jaar een nieuwe record in de vooraanstaande Japanse competitie.

Hoewel het contract met de Nederlandse honkballer pas aan het einde van het seizoen afloopt, ging de Japanse club deze maand al met Van den Hurk om tafel om over een verlening te praten. Inmiddels zijn beide teams tot een nieuwe lucratieve overeenkomst gekomen en blijft Van den Hurk nog in ieder geval tot en met het seizoen 2019 in dienst van Fukuoka SoftBank Hawks.

Vermoeidheidsklachten

Overigens moet de koploper uit de Pacific League het deze dagen stellen zonder zijn sterpitcher. Na zijn vijf innings met zeven strikeouts op 31 mei in de wedstrijd tegen Chunichi Dragons werd Van den Hurk van het roster gehaald. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij hinder ondervond van vermoeidheidsklachten.

Inmiddels speelde Van den Hurk 25 wedstrijden voor SoftBank Hawks, waarvan tien dit seizoen. Hij won dit jaar zes wedstrijden en verloor er één. Bovendien gooide hij 64 keer drie slag en dertien keer vier wijd in 66 innings. Van den Hurk staat momenteel op een verdiende puntengemiddelde van 3.41.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal